Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » 2016. 02.10. -én vásároltam...

2016. 02.10. -én vásároltam "oda-vissza" vonatjegyeket Szombathelyről Budapest keleti pályaudvarig s onnan Szabadkára. S az baj lehet ha visszautazáskor lekésem a Budapest keleti pályaudvartól Szombathelyig közlekedő vonatot?

Figyelt kérdés
A visszafelé jegyen fel van tüntetve hogy Budapestről indul a vonatom Szombathelyre 16:10-kor s mondjuk meg lehetne oldani h ezzel a jeggyel eljussak Szombathelyre egy későbbi vonattal mondjuk egy olyan vonattal ami pl 19:20-kor indul Budapestről? mindenkit meghalgatok s értékelek lehetőleg több választ kérnék köszönöm.

2016. febr. 13. 12:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Valószínűleg Intercity-vel (IC) mennél Bp-ről Szombathelyre - ez nem derül ki a kérdésedből.

Ha IC-s vonat, akkor a normál menetjegyed érvényes marad, fel tudod használni, de a helyjegyet az IC-re nem, azt elbukod és kell helyette másikat venned a vonatra való felszállás előtt.

2016. febr. 13. 14:35
 2/4 A kérdező kommentje:
igen a jegy IC-s tehát ha ezzel a jeggyel megyek csak később akkor az ülőhely nincs bisztositva?
2016. febr. 13. 14:42
 3/4 eddiboy ***** válasza:
Ha lekésed, új helyjegyet kell venned a következőre. Ha nem veszel, a vonaton plusz 500 Ft-ért tudod már csak a kalauztól megtenni.
2016. febr. 14. 07:08
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Így van, az ülőhelyed nem lesz biztosítva. De azt azért nem javaslom, hogy a kalauznál vegyél, mert ott a helyjegy árán felül kell plusz 500 ft-ot fizetned, ráadásul, ha nincs szerencséd, tele van a vonat, akkor még helyed sem lesz.

Tehát jobb még felszállás előtt megvenni, amikor már tudod, melyikkel mész.

2016. febr. 14. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!