Miért nem reklámozzák sehol, hogy ha van Budapest bérletem, akkor ha vonatjegyek veszek, kedvezményes áron válthatom meg a jegyet, mert a pesti kilométereket nem kell fizetni?
Amúgy honnan lehet megtudni, hogy bérlettel mennyi a jegy? Vhol ezt ki lehet számolni?
Már lassan másfél éve vagyok Pesten, van bérletem, és még sehol nem hallottam ezt...nehogy az ember spórolhasson egy kicsit...
Rá van írva a hátoldalára.
Ja, és: elvira.hu
Mi az, hogy "miért nem reklámozzák"?
A jegyen is rajta van, hogy Budapest határain belül BKV, Volán és MÁV járatokon használható.
A hangosbemondón is szokták mondani, ha egy vonat "budapesti bérlettel nem vehető igénybe".
Mikor jegyet veszel, mondani kell, hogy kiegészítőt kérsz.
A honlapokon is rajta van a tájékoztató.
Szóval, mi az, hogy nem "reklámozzák"? Szerintem rajtad kívül ez mindenkinek egyértelmű volt alapból...
Régen úgy is hívták, hogy "Budapesti Egyesített Bérlet".
Ma már az ingázók döntő többsége tud róla, így nincs is akkora médiakampány, mint a bevezetéskor (2005-ben, ha jól emlékszem) volt. Egyszerűen ez a rendszer. Ha elolvasod a bérlet hátoldalán a tájékoztatót, ott is eléggé egyértelműen szerepel ez. Emellett a menetrendi kereső is felajánl olyan opciót, hogy az utazásod árát úgy kalkulálja, mintha Budapest-bérlettel utaznál. Konkrétan a menetrendi kereső az, amelyik kiszámolja neked a jegy árát arra az esetre, ha van Budapest-bérleted.
De tudnod kell, hogy a bérlet csak a Budapesti Közlekedési Szövetség működési területén belüli utazások esetén érvényes, ami durván Közép-Magyarországot fedi le, hiszen alapvetően a napi ingázóknak kitalált konstrukcióról van szó, nem pedig a távolsági utasoknak. Tehát pl. Nagykőrös és Budapest-Nyugati között nem kell kifizetned a Ferihegy-Nyugati szakasz vonatjegyet, ha van bérleted, de Szeged és a Nyugati közötti utazás esetén már nincs ilyen kedvezmény, azaz egészen a Nyugatiig meg kell venned a jegyet, hiába van bérleted. (persze az ellenőrzésnél ez olykor kijátszható)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!