Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért nem reklámozzák sehol,...

Miért nem reklámozzák sehol, hogy ha van Budapest bérletem, akkor ha vonatjegyek veszek, kedvezményes áron válthatom meg a jegyet, mert a pesti kilométereket nem kell fizetni?

Figyelt kérdés

Amúgy honnan lehet megtudni, hogy bérlettel mennyi a jegy? Vhol ezt ki lehet számolni?

Már lassan másfél éve vagyok Pesten, van bérletem, és még sehol nem hallottam ezt...nehogy az ember spórolhasson egy kicsit...

2012. júl. 5. 16:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Rá van írva a hátoldalára.

Ja, és: elvira.hu

2012. júl. 5. 16:36
 2/7 anonim ***** válasza:
De nem mindegyik vonatnál használhatod!
2012. júl. 5. 16:51
 3/7 anonim ***** válasza:

Mi az, hogy "miért nem reklámozzák"?

A jegyen is rajta van, hogy Budapest határain belül BKV, Volán és MÁV járatokon használható.

A hangosbemondón is szokták mondani, ha egy vonat "budapesti bérlettel nem vehető igénybe".

Mikor jegyet veszel, mondani kell, hogy kiegészítőt kérsz.

A honlapokon is rajta van a tájékoztató.

Szóval, mi az, hogy nem "reklámozzák"? Szerintem rajtad kívül ez mindenkinek egyértelmű volt alapból...

Régen úgy is hívták, hogy "Budapesti Egyesített Bérlet".

2012. júl. 5. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Mert ez már évek óta így van. Amikor bevezették, akkor reklámozták eleget, de sok buszmegállóban a mai napig ki van téve a plakát.
2012. júl. 5. 22:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Ma már az ingázók döntő többsége tud róla, így nincs is akkora médiakampány, mint a bevezetéskor (2005-ben, ha jól emlékszem) volt. Egyszerűen ez a rendszer. Ha elolvasod a bérlet hátoldalán a tájékoztatót, ott is eléggé egyértelműen szerepel ez. Emellett a menetrendi kereső is felajánl olyan opciót, hogy az utazásod árát úgy kalkulálja, mintha Budapest-bérlettel utaznál. Konkrétan a menetrendi kereső az, amelyik kiszámolja neked a jegy árát arra az esetre, ha van Budapest-bérleted.

De tudnod kell, hogy a bérlet csak a Budapesti Közlekedési Szövetség működési területén belüli utazások esetén érvényes, ami durván Közép-Magyarországot fedi le, hiszen alapvetően a napi ingázóknak kitalált konstrukcióról van szó, nem pedig a távolsági utasoknak. Tehát pl. Nagykőrös és Budapest-Nyugati között nem kell kifizetned a Ferihegy-Nyugati szakasz vonatjegyet, ha van bérleted, de Szeged és a Nyugati közötti utazás esetén már nincs ilyen kedvezmény, azaz egészen a Nyugatiig meg kell venned a jegyet, hiába van bérleted. (persze az ellenőrzésnél ez olykor kijátszható)

2012. júl. 5. 23:08
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt tudtam, hogy Pest határain belül használhatom Máv és Volán járatokon, de azt nem, hogy ha megyek vidékre, akkor kérhetem későbbi megállótól a jegyet. 2005ben meg, nem, hogy nem éltem Pesten, de külföldön voltam, akkor hiába kampányoltak nekem...és sztem elég sokan nem tudnak még erről...nem vok egyedül vele
2012. júl. 6. 08:24
 7/7 anonim ***** válasza:
Najó hát ehhez viszont nem reklám, hanem józan paraszti ész kell.
2012. júl. 6. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!