Érdemes pesti lakosként valamelyik nevesebb vidéki egyetemet választani?
nézd, én debreceni vagyok, jártam az eltére 2 évet, gyűlöltem, pedig elvileg a legszínvonalasabb szak (jog). szakkollégiumban laktam az egyetemi éveim alatt, így mindenféle egyetem életébe betekintést nyertem - nem tudok róluk jót mondani. nem a követelményekkel van baj, hanem a légkörrel és az oktatókkal, illetve azzal, hogy elhitték, senki nem söpörheti le őket az első helyről - valahogy az oktatás eközben elfelejtődött... én pedig tanulni akartam.
hazajöttem debrecenbe (más szakra ugyan) - ég és föld. nem hallgatom folyamatosan, hogy az ország legszínvonalasabb intézményébe járok, ellenben az órák és előadások nem mellébeszélésről szólnak, hanem valódi képzés folyik, az egyetemi élet sokkal pezsgőbb, főleg a rengeteg külföldi miatt. jobb itt. persze ízlések és pofonok.
Hát nem te lennél az egyetlen...azért ez nem olyan ritka dolog.
Egyszer szállj fel vasárnap a Szegedre menő vonatra. Tömeg van rajta, hidd el:D Rengeteg fővárosi tanul vidéken.
Szerintem a szak fontosabb, mint a város.
Én Szegeden tanulok, bár nem fővárosi vagyok. Nagyon szeretem. Gyönyörű a város, nem olyan zsúfolt, mint Pest, de van minden, ami kell. Minden elérhető távolgásban van, az egyetemi épületek többsége a központban. Ingyen bérlet, rengeteg szórakozási lehetőség, tele a város fiatalokkal. Színvonalas oktatás, használható diploma.
Nekem ennél nem kell több:)
Nekem 2 csoporttársam is Pestről jött le Pécsre tanulni.(PTE-KTK)
A csoportomban (19-en vagyunk) egyedül én vagyok pécsi, a többiek mind Kaposvárról, Veszprémből, Szekszárdról, Bajáról jöttek és 3-an vannak Székesfehérvárról is. Most kell majd mesterszakot választanunk, de egyikünk sem akar Pestre menni.
A pestiek azt mondják, h elsősorban a nyugisabb légkör miatt jöttek ide, hallották h jó az egyetemi élet, nálunk sokkal kisebb csoportokban megy az oktatás, gyakorlatorientáltabbak az órák és a képzés is van olyan színvonalú, mint Pesten.
Az egy másik dolog, h ha végeztünk valószínű Pestre kell majd mennünk dolgozni, mert a végzettségünkkel csak ott tudunk elhelyezkedni, de legalább az egyetemi éveinket egy egyetemvárosban tölthettük :) Szegedről is csak jókat hallottam eddig!
Köszönöm a válaszokat! :)
Ha valaki még tud valamit hozzáfűzni, örömmel várom:)
Én ha Pesti lennék, mindenképpen mentem volna vidékre, hogy önállósodjak, meg minden.
A Pécsi és Szegedi egyetemek, amiket említettél, mindegyik elég jó, én még pl a Pannont is bevállalnám, vagy Debrecent.
Ha pedig már lent vagy, akkor először mindenképpen koli, később meg albi esetleg, ha sok lenne a koliból :)
21L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!