MÁV vonatjegyeknél mekkora baj, ha lemaradtak a második kerezstnevek?
Mielőtt valaki elkezdene szétszedni, hogy hát ez milyen kérdés, persze hogy helyesen kell megadni stb…
Tudom, de nem ez érdekel most.
Mondhatja az ellenőr, hogy boccs, ez nem a te nevedre szól, mert a személyiden van itt még egy név? Emiatt van joga leszállítattni?
(Tekintettel ara, hogy hibás, ugyanakkor a név nincs elírva, csak megrövidítve egy résszel, melyet nem használ)
Azt a nevet kell ráírni ami a személyi igazolványodban van. Pont. Ezen nincs mit vitázni, meg gondolkodni.
Ha már megvetted a jegyet akkor már mindegy, utazz így vele, de a következő vásárlás előtt írd át az appban a nevet! nem tart semeddig és ingyen van!
Ohh banyek, arra nem is gondoltam amit hármas írt
Mind diákigazolvánnyal megyünk
De csak összefogjàk tudni tenni, hogy a születési dátum, a társaság meg a név 90%a stimmel
Mindenkinek köszi a választ!
Egy rakat hivatalos és félhivatalos papírom van csonka névvel. Soha, senkinek nem jelentett gondot. NAV-nál teljes névvel szerepelek, TB papírjaimban csak egy keresztnév szerepel.
Bankszámláim is csak így. Stb.
Régen, a könyv alakú személyiben volt olyan szokás, hogy aláhúzták azt a nevet, amit használsz. Kevesen teszik.
Gipsz Jakab Róbert, aláhúzva a Jakab. Senki nem hiányolja a Robit. Aláhúzva Róbert? Gipsz Róbert teljesen megfelelő. Mindkettő alázúzva, akkor mindkettő kell. De nem minden iraton.
Ha útlevelet kérsz, nem hagyhatod el. De ha mosóport veszel számlára, nem fogja kivenni a könyvelő.
7-es:
Az mondjuk elég fura, hogy a bankszámlád is a rövid neveddel van.
Bankszámla nyitáskor minden esetben elkérik a személyidet, most már másolatot is készítenek róla, és nem kérdezik meg a nevedet, hanem azt használják ami a személyiden van. Azon meg gondolom rajta van mindkét keresztneved.
De az is elég érdekes, hogy a TB papírjaidon a "csonka" neved szerepel.
Én most nem tudnék olyan hivatalos iratot, okmányt, dokumentumot mondani amin nem a teljes két keresztneves nevemen szerepelne. Pedig sehol sem adom meg külön, egyszerűen csak a személyin szereplő nevet használják.
"A személyit el sem kérheti, mert nem hatóság!"
ezt annyiban árnyalnám kedves válaszolótársam, hogy igen, elkérheti bemutatásra!
Nem veheti el, de _be kell tudnod mutatni_ neki!
Azért at ne gondold már, hogy a kallernak el kell hinnie, hogy te xy vagy, mert te mondod :D szép is lenne! Én mindenkinek OV, vagy GYF-et mondanék! :D
Kicsit nézz utána mielőtt baromságot válaszolsz!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!