Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Vonatra bármikor fel lehet...

Vonatra bármikor fel lehet tenni a biciklit?

Figyelt kérdés
Néztem a menetrendet, és amivel szeretnék közlekedni vonat reggel, azon nincs megjelölve, hogy kerékpárt lehet feltenni rá. Autó helyett szeretnék biciklivel közlekedni dolgozni de ha a vonatra nem tudom feltenni a montim, úgy nehéz lesz ezt kivitelezni.:)
2021. máj. 2. 10:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
53%
Én egyszer úgy utaztam, hogy meg volt jelölve az alkalmazásban, hogy kerékpárszállítás lehetséges. 7 sima Fecske kocsi jött, felraktam az egyik ajtóhoz és ott voltam.
2021. máj. 2. 10:46
 2/17 anonim ***** válasza:
74%

Nem.

Jelezve van, hogy melyik vonaton lehet szállítani biciklit.

Illetve az is meg van szabva, hogy 1 adott kocsin hány darab szállítható. Ha a tied lenne az n+1-edik, akkor leszállíthatnak a vonatról, de ezt nem feltétlenül veszik véresen komolyan.

2021. máj. 2. 10:48
 3/17 anonim ***** válasza:
45%
De visszatérve az esetedre, ha a menetrendben nincs ott, akkor nem lehet hivatalosan.
2021. máj. 2. 10:48
 4/17 A kérdező kommentje:
De most egy camping biciklit ha vennek. Az nem tul nagy.:) nehez lenne felraknom?
2021. máj. 2. 10:52
 5/17 A kérdező kommentje:
Mert van egy montim is ugye. Az kisse nehezebb.. soha nem utaztam meg biciklivel vonaton. De ilyen jo idoben letennem az autot heti parszor erte.
2021. máj. 2. 10:53
 6/17 anonim ***** válasza:
16%
Nem lenne nehéz felrakni, de hivatalosan nem szállíthatod. Bár az alkalmazás ad kerékpáros jegyet olyan vonatra is, amin nem lehet kerékpárt szállítani, ettől függetlenül nem szabad.
2021. máj. 2. 10:58
 7/17 A kérdező kommentje:

És nézi a kalauz? Mert van egy oldal ahol talaltam ilyet. Kimasolom:

[link]

kerékpárszállító kocsival nem rendelkező vonatokon csak olyan 2. osztályú kocsiban szállítható kerékpár, amely közvetlenül a vonat elején vagy végén található. Ezeknek a kocsiknak kizárólag a szerelvény végei felé eső peronjain helyezhető el – kocsitípustól függően – 1-4 db kerékpár, tekintettel arra, hogy balesetvédelmi okokból a kerékpár a kocsik közötti átjárást nem akadályozhatja. 1. osztályú kocsikban és kerékpárszállító kocsi nélkül közlekedő pót- és/vagy helyjegyköteles vonatainkon (EC, EN, ICR, IC, Ex, IP) kerékpár nem szállítható!

2021. máj. 2. 11:02
 8/17 anonim ***** válasza:
Én is megpróbálnám a szerelvény elején vagy végén. Amikor a #1-ben leírt helyzetben voltam, a szerelvény közepére szálltam fel, mert nem volt időm elsétálni a 7 vagonból álló szerelvény elejére/végére.
2021. máj. 2. 11:09
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Itt le van írva részletesen: [link]

A lényege az, hogy ha nincs tiltva a kerékpárszállítás, akkor a vonat elején és végén szállíthatod a kerékpárt, nem kell külön jelölés a menetrendben, mint fentebb írják egyes válaszolók. Ha van kerékpárszállító kocsi, akkor azt kell igénybevenned. Egyes vonatokon kerékpárhelyjegyet is kell venned, ez elsősorban nyáron a Balaton felé közlekedő vonatokat érinti.

2021. máj. 2. 11:43
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
9-es jól leírta. Az alap az, hogy viheted a bringát, ha nincs külön tiltva. A minőségi távolsági vonatokon kell csak kimondottan megengedettnek lennie a kerékpárszállításnak.
2021. máj. 2. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!