Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Bármikor megvehetem a jegyemet...

Bármikor megvehetem a jegyemet intercity vonatra?

Figyelt kérdés
Holnapután fogok utazni életemben először intercity vonattal, pontosabban a Nyugatitól fogok Debrecenig. Az nem probléma ha indulás előtt csak egy órával érek oda a nyugatihoz és akkor veszem meg a jegyet? Vagy ezeket jóval előre meg kell? Azt olvastam, hogy helyjegyet is kell vennem...ezt még ekkor is kiadják majd nekem vagy nem olyan gyorsan telnek be a helyek?

2016. jan. 4. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Indulás előtt 60 nappal már megveheted.

Ha indulás előtt 1 órával érsz a pályaudvarra és akkor veszed meg a jegyet, az már elég húzós. Nem tudni mekkora lesz a sor a pénztáraknál, valamint az se biztos, hogy lesz e még hely az adott vonatra.

Igen, az inter cityre, ic pót és helyjegy kell.

2016. jan. 4. 18:43
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ! Akkor azt hiszem holnap fel is megyek, hogy megvegyem holnaputánra!
2016. jan. 4. 18:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Megveheted interneten is jegyedet ilyenkor egy kapott kódsegítségével kitudod venni az állomási automatákból, vagy 3%-al olcsóbban te megad is kinyomtathatod otthon.
2016. jan. 4. 21:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Igen azt néztem de nincs még bankkártyám és a mobilos fizetés nem lehetséges, úgyhogy marad az, hogy holnap felmegyek és megveszem! :) Azért köszönöm!!! :)
2016. jan. 4. 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hétköznap minden valószínűség szerint még indulás előtt is kapsz helyjegyet, az egy óra pedig bőven elég, akkora sor nem szokott semelyik vasútállomáson lenni hétköznap. Azt viszont tudnod kell, hogy aznap valamivel drágább a jegy, mint elővételben. Attól pedig, hogy a Nyugatiból indulsz, nem muszáj oda menned jegyért, ha van közelebb hozzád vasútállomás, ahol van pénztár, ott is megveheted.
2016. jan. 4. 22:02
 6/10 A kérdező kommentje:
Ezt nem is tudtam, hogy máshol is megvehetem...látszik, hogy mennyit vonatoztam még életemben! :D Megmentettél egy fölösleges úttól, ezer hála!!! :)
2016. jan. 4. 22:20
 7/10 A kérdező kommentje:
Még egy hülye kérdés...ha én holnap elmegyek a helyi vasútállomásra ahol van pénztár, ott a különböző pótjegyet, helyjegyet is megvehetem, nem csak a "normál" jegyet?
2016. jan. 4. 22:28
 8/10 anonim ***** válasza:
Úgy tudom nem mindenhol lehet venni IC jegyet, de lehet keverem a nemzetközi jeggyel :)
2016. jan. 4. 23:26
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha gépesített pénztár van,akkor az IC pót- és helyjegyet is megveheted ott, én úgy tudom, már csak gépi jegykiadású pénztárak vannak. Ezen az oldalon meg tudod nézni, hogy az adott vasútállomáson van-e jegykiadás, és mikor van nyitva a pénztár.
2016. jan. 5. 06:50
 10/10 anonim ***** válasza:
Mármint itt: [link]
2016. jan. 5. 06:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!