4 órás MÁV-jegyet csak olyan időpontra lehet kérni, amikor vonat is indul, vagy a vásárlás percétől kezdve bármikorra?
Bár tavaszra ígérték e fejlesztést , még nem tudja a jegyértékesítő rendszer, hogy a vonat késett, noha a menetrendi kereső már évek óta mutatja a késéseket.
Emiatt ha biztosra akarsz menni, érdemes eleve egy az igénybe venni szándékozottnál korábbi vonatra venni a jegyet, hátha késni fog.
Elsőször kitalálták, hogy meg kell adni a jegyre, hová mész vele, előtte vettél egy 30 km-es jegyet, és oda mentél, ahová eszedbe jutott. Aztán elvették a 3 napot 1-re, aztán a menettértit, hogy kétszer is be kelljen állnod a sorba, ami egy nagyobb pályaudvaron marha jó kis játék, aztán elvették az 1 napot 4 órára: honnan a ló aszból tudja az ember, bármikor közbe jöhet vmi, azt csúszik pár órát. Melyikünkkel nem volt még ilyen? A kva életbe!
A legjobb, amikor elírja az órát a nő 4-et 7-re, mert süket, aztán tolod vissza a jegyet neki, és akkor neki kötelessége felvetetni jegyzőkönyvbe az anyád születési kivonatától mindent, mint vmi bűnöző lennél.
Úgy valâgba kéne már rúgni azokat akik ezt kitalálják, hogy az nemigaz...
Mert ha ezek nem lesznek vălagba rúgva, akkor öt év múlva már ott tartunk, hogy utazás előtt két héttel be kell jelentened, milyen színű bugyogó lesz rajtad, hogy ezt is rá tudják nyomtatni valahová...
Ja igen, és ha nem lenne úgy elbonyolítva az egész, akkor lenne 4 gomb egy automatán: 20km, 30km, 20-gyerek, 30-gyerek, a többi meg álljon külön sorba szarakodni, amiből mindenkinek EGYETLEN kva gombot kéne megnyomni, és hatszázötvenszer gyorsabban haladna az egész...
Attól félnek, hogy vki aznap az elhasználatlan jeggyel megutaztatja még az éjszakai műszakos családtagját... Ha olcsóbbak lennének a bérletárak a jegyekhez képest, továbbá kevesebb lenne a túlbonyolítás, akkor a kalauz 20-szor gyorsabban végigjutna a szerelvényen, és nem maradna kezeletlen jegy. Ja, ez nem jutott az eszükbe...
Mindent megtesznek, hogy elmarják az utasokat a vasúttól, az megy nekik. A BKV 60 éve eljutott oda, hogy megvehetsz előre akármennyi jegyet, azt majd elhasználod, amikor akarod. A MÁV vezetőség ilyen téren egy olyan sötét tahó valami, hogy arra szavaka nincsenek.
Az nem zavarja őket, hogy emberek 30-40 év 30-40 perceket állnak sorba jegyért...
Igen.
3-asnak, azt azért vedd figyelembe, hogy a menettérti jegyeket sokan 72 órás turistabérletként értelmezték és olyan hatékonyan aludtak el vagy mentek vizelni a kalauz érkezésekor, hogy ötösével álltak sorba visszaváltani az amúgy leutazott jegyet.
Nekem nem fáj ez a rendszer, mert tudok alkalmazkodni és azt is jól tudom, hogy anyagi szempontból engem, a becsületesen fizető utast szolgál. Szerencsére a csere ingyen van, online is intézhető minden, így érdemi kényelmetlenséget nem okoz az egész.
Pénztárból bármilyen kezdő időponttal lehet bárhová jegyet venni, vettem már késő vonatra így jegyet.
Az automaták csak menetrendi indulási időponttól tudnak jegyet adni, de a kalauzoknak ki van adva, hogy késő vonatnál fogadják el a következő vonatra szóló jegyet is, de ez csak kinyomtatott jegyekre érvényes hivatalosan, mobilon bemutatott jeggyel elvileg nem utazhatsz az érvényessége előtt. Azért írom, hogy hivatalosan, meg elvileg, mert nekem fogadta már el kalauz késő vonaton a következőre szóló mobiljegyemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!