Ilyen esetben legközelebb már jobban vigyáznak vagy megtörténhet ugyanúgy ismét bármikor?
Valamelyik nap Püspökladány-Kaba között valami munkagép elvágott egy kábelt,a biztosítóberendezés emiatt működőképtelenné vállt. Ez egy fél napig fennakadást okozott,volt olyan vonat ami ott vesztegelt Kabán,nem tudott menni,mikor elindult is csak olyan lassan ment mint egy gyalogos ember. Az egyik intercity közel három órás késéssel ért be Debrecenbe. Mindez egy kábelvágás miatt ugyanis nagy munka folyik most ott.
Nagy nehezen helyrehozták a hibát és újra mehettek a vonatok rendesen de majd csak estefelé.
Ilyenkor vajon szigorúbban szokták venni a dolgot és legközelebb már nagyon vigyáznak,hogy ilyen ne történjen meg ,hogy elvágnak kábeleket a mukagépekkel,munka közben vagy sehogy nem vigyáznak ,esetleg nem tudnak jobban vigyázni és ilyen előfordulhat máskor is?
Ugyanis gyakran utazom a Debrecen-Budapest vonalon és legyek-e felkészülve,hogy lehet akkor is történik ilyesmi,vagy ne is gondoljak rá. Nem szeretném,ha nem tudna a vonat tovább menni,miközben időre Pesten kell lenni.
Érdemes erre számítani és jóval hamarabbi vonattal menni,beleszámítani,hogy lehet állunk 3 órát is,ha nem akkor pedig elidőzök Pesten egy kicsit a programom előtt?
Közmű-szolgáltatónál dolgoztam néhány évet, közműegyeztetéssel is foglalkoztam.
Még ha nagy rend is lenne, a 10-20-30 évvel ezelőtti eszközök nem voltak még olyan pontosak, mint a maiak, így lehet, hogy a kábel valójában 1-2 méterrel arrébb van.
Sőt, ha az illetékes nem a kábelgödör közepét mérte, hanem a szélét, vagy mondjuk nagy sár volt, és 5 lépéssel odébb állt meg, akkor azok az értékek kerültek be az adatok közé.
És mindez akkor, ha nagy rend van!
Mert a valóság az, hogy a vasútnak fogalma sincs arról, hogy hol mennek a kábelei!
Hogy ez a régi emberek nyugdíjazása, a sokszori átalakulás, vagy másnak az eredmánye, azt nem tudom, de tény, hogy ők maguk sem tudják.
Többször volt annak idején egyeztetés, hogy az a kábel az övék-e vagy sem, és nem tudtak egyértelműen állást foglalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!