Jogos a buszsofőr felháborodása?
Mai napon felszálltam a távolsági buszra maszkban, hátramentem, ahol 2-3 ember volt és lehúztam a maszkot. Első megállónál a sofőr óriási hangerővel kiabált, hogy ott hátul is fel kéne ám húzni és le fogsz szállni öreg, utoljára szólok (elsőnek szólt), és ki a f**znak képzelem én magam es ki vagyok én.
Felelősségem és a rámszólás nyilván jogos. Teszem hozzá, hogy hónapok óta így utazok és soha senki nem szólt, sofőrök is ugyanúgy az állán hordják 80%ban, magasról tesznek rá.
De a hangnem és a stílus elfogadható?
Ott kezdődik az egész,hogy tudod,mik a szabályok,mégis magasról tettél rá.Ezek után még elvárod,hogy kedvesen,udvariasan kérleljen a buszvezető,hogy ha esetleg megtennéd,tedd fel a maszkot helyesen???
Te szartad le a szabályolat,akkor a buszvezető miért legyen veled udvarias??
Rendőrök elmennek a bűnözőért,mit mondanak??Legyen szíves fáradjon ki hozzánk,mert le akarjuk tartóztatni.De ha épp elfoglalt,eltekintünk a letartóztatástól...
Mindig annak áll feljebb,aki megy a saját feje után...
"De szerintem akkor se anyázhatja le vagy valami."
Még nem voltál jelen rendőri akciónál. Anyázásnál sokkal durvábbak is elhangzanak egy éles bevetésen - és hidd el, nem fogja a mimózalelkű bűnöző számonkérni a hatóságon, hogy minek is nevezte, mikor fegyvert az életét kockáztatva ment letartóztatni.
"Soha nem fogok egyetérteni azzal, hogy"
Szerencsére a kutyát sem érdekli, te mivel értesz egyet. Én például azzal nem értek egyet, hogy a hozzád hasonlókat nem lehet helyben véres péppé verni - és sajnos ez sem érdekel senkit.
"egy adott bűn legitimál ellene fellépő bármilyen mértékű másikat."
Na itt meg te esel a ló túloldalára, méghozzá nem is kicsit. Amit te csinálsz, az minimum veszélyezteti mások egészségét, míg a sofőr kiabálása senkit nem veszélyeztet. Messze elmarad mind az egyénre, mind a társadalomra való veszélyessége az általad elkövetetthez képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!