Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van esély, hogy még vezessek...

Van esély, hogy még vezessek egy régi Ikarust?

Figyelt kérdés
Most csinálom a D jogsit, szerintem olyan nyárra lesz meg, van esély arra, hogy vezessek még közforgalomban levő IK260/280-ast?
2021. febr. 5. 17:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Bohóckodást. Egy kijelölt oktatóval el kell menni forgalomba valamennyit menni és akkor emgkapod. Nálunk húzó és toló csukira lehet szerezni, meg nekem van 3 tengelyes Volvora. MAN-re is lehetne, de azok hulladékok, jobb elkerülni őket.
2021. febr. 5. 21:03
 12/17 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ez a csukikra, 3 tengelyesekre vonatkozik? Na, szuper, ezeket én nem is tudtam, de köszi, hogy megemlítetted.
2021. febr. 5. 21:11
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Vannak, ahol a szólokhoz is csinálnak, de nálunk olyan nincs. Nekünk csak ezekre van, meg majd az esetleges hibryd meg elektromos buszoka is biztos lesz. Mondjuk azoknál inkább a műszaki dolgok, nem a vezetés.
2021. febr. 5. 21:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez a típusvizsga csak nevében 'vizsga', amúgy nem komoly, ahogy írták. Pár óra vezetés forgalomban a kijelölt viszonylaton. Akkor beleírják egy kis noteszba vagy mibe, h neked Volvora, IK-415-re, stb. van "típusvizsgád".

Így mondjuk a csuklósok alapból felejtősek, mivel talán 1 évig rájuk se tudsz kerülni, ami sztem az egyik legnagyobb hátrány a BKV-s autóbuszüzemben, ha éppen te csukit szeretnél vezetni.

2021. febr. 5. 22:21
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Volánnál se kerül rá az első 1-2 évben. Főleg ha olyan vezénylőt fog ki. Egyébként az se biztos, hogy ki kell mennie forgalomba, ha már előtte szerez rá rutint "feketén", akkor csak simán megírják a papírt.

DE, arra figyelj kérdező, hogy ha "feketén" kiviszed a járgányt és lezúzod, véged van.

2021. febr. 5. 22:23
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
#9: Ha a turistabusz ipar újra éledezni kezd majd, akkor megint jön majd a hiány ami 2-3 éve volt. Főleg hogy a besegítőket és nyugdíjasokat kirugdosták, így még a szokásos puffer sincs meg a BKVnál. Jön itt még "kutyára teherautó" (illetve busz), és akkor lesz pánikolás. Mostanában túl gyorsan változnak a dolgok a BKVnál, viszont a rendszer túl ósdi és merev, pár nyugis év kell hogy újra leüllepedjen a vírus miatt "felkavarodott állóvíz". Ebbe a politikát is beleértem, mert a BKV most ebből a szempontból is erősen szopóágon van a Budapest vezetése és Kormányzat ellentét miatt.
2021. febr. 5. 23:03
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
Esélytelen. Ha nyárra bekerülsz, akkor onnantól kb 1-1,5 év mire csuklósra ülhetsz, viszont a metrópótlás végével valószínűleg kivétel nélkül repülnek a 280-asok. De nosztalgiaként később még akár vezethetsz is, szóval nem kell feladni.
2021. febr. 6. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!