Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Van esély, hogy még vezessek...

Van esély, hogy még vezessek egy régi Ikarust?

Figyelt kérdés
Most csinálom a D jogsit, szerintem olyan nyárra lesz meg, van esély arra, hogy vezessek még közforgalomban levő IK260/280-ast?
2021. febr. 5. 17:36
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Van, én szopok is rajtuk eleget
2021. febr. 5. 17:44
 2/17 anonim ***** válasza:
52%

Persze, még sajnos messze van az a nap, amikor kikopnak a közforgalomból. Amennyire tudom, Budapesten már alig van, de vidéken jellemző, szülővárosomban pl az újabb 280-asok még sajnos vidáman cirkálnak.

(Nincs velük semmi bajom, egész egyszerűen úgy gondolom, hogy ilyen korú járművek már nem egy közszolgáltatás bonyolítására valók.)

2021. febr. 5. 18:38
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Persze, csuklósból maradt itt Cinkotán néhány, de Dél-Pesten tuti beléjük futsz. Típusvizsgát lehet hogy az újak nem csinálnak már rá, de a régiek sokat szopnak velük. Hogyhogy nyárra lesz csak meg a jogsi ha most csinálod már? ...sokkal gyorsabban meg szokott lenni az!!
2021. febr. 5. 19:20
 4/17 anonim ***** válasza:
Nagyobb baj, hogy BKVnál nincs most felvétel, mert a COVID miatt a turistasofőrök nagy része itt nyomul már kb egy éve...
2021. febr. 5. 19:22
 5/17 A kérdező kommentje:
2-es. Jogos. Mondjuk a legtöbb egyszer legalább átesett egy vázcserén, így gyakorlatilag a legtöbb 20 évnél még fiatalabb is, jó pár új rendszámot is kapott, J-s, K-s, stb. Bár érdekes, hogy viszont vannak olyan Ikarusok is, amik vázcserén átestek ugyan, de rendszámot nem cseréltek rajtuk. Persze egy 15-20 éves busz is koros már jócskán.
2021. febr. 5. 19:23
 6/17 A kérdező kommentje:
3-as. Egyszerű az ok, az anyagi lehetőségek korlátozottak sajnos.
2021. febr. 5. 19:24
 7/17 A kérdező kommentje:
4-es Remélem lassan változni fog a helyzet, mert sok kedvem nincs a gyárban robotolni. A gyerekkori álmom, hogy buszsofőr legyek, mondjuk én azzal is beérem, ha a Volánnál tevékenykedhetek, nem feltétlen vágyam mondjuk a turistabuszozás.
2021. febr. 5. 19:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

1-es vagyok

A BKV már szinte biztos, hogy nem vezethetsz 280-at, C 80-as van még pár de azis ritka. A Volánnál több eséyl van rá. Mondjuk 260-ra nem nagyon, nekem még 3 évvel ezelőtt volt hozzá "szerencsém", de annyi. 280-as van nálunk 2 botos, meg sok C 80. Egyébként az elején nem valószínű, hogy rákerülsz egy ilyenre, de ha eleget lehúzol és még itt vannak, megkapod a típusvizsgát és mehetsz.

2021. febr. 5. 19:48
 9/17 anonim ***** válasza:

Én is most vidéki Volánnál vagyok, korábban BKV-ztam, most oda nem tudsz menni még jó darabig biztosan. Múltkor kérdeztem rá a garázsokra, az összes telítve van, alapórán melóznak a pilóták.

Amúgy igen, mennek még a 200-as, 400-as széria típusai. Felénk még Classic IK-k is közlekednek, igaz, egyre jobban szorulnak ki. Pesten a 280-sok, 435-sök még bőven szoktak pótlásra menni.

2021. febr. 5. 20:31
 10/17 A kérdező kommentje:
8-as. Konkrétan mit takar ez a típusvizsga?
2021. febr. 5. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!