Vonaton (nem fülkés) illetlenség kebabot, hamburgert enni?
Ez olyan dolog, hogy ha tisztában vagy a szabályokkal, hogy szabad étkezni, és téged ez zavar akkor menj vonat helyett busszal, aki vonattal utazik, az ha hivatalosan vesszük, a jegy megvételekor elfogadja az utazás szabályait amiben benn van, hogy szabad étkezni.
Innentől nem az a hibás aki eszik, mivel szabályos módon cselekszik.
Imádom, hogy végletekben gondolkodunk: a.) tiltsuk be, b.) hülye vagy, hogy betiltanád. :)
Mintha nem lenne tucatnyi köztes megoldási lehetőség.
Szerintem igen: gondolj arra, hogy fordított esetben, ha mondjuk neked nem lenne ételed és körülötted mindenki az egész vonatúton enne valami ilyen "illatosat", akkor az biztos nem esne jól, a ruhádba is beleivódik a szaga, lecsöpögteti a ruhád, az ülést a padlót stb. A próbálj meg úgy viselkedni, ahogy veled is szeretnéd, hogy viselkedjenek elég jó útmutató, bár a világ ennek a felén kevésbé divatos.
Általában egy szendvics, pogácsa szerintem ok, bár nem tudom megérteni, amikor felnőtt ember nem bír ki 2-3 órát, de legyen.
A járvány alatt pedig inkább mindent evést kerülni kell: a vírust nem fogja érdekelni, hogy bocsi, most éppen eszek, azért nincs rajtam a maszk. A jó magyar módra a szabályok lesz@rása, különböző gyerekes kifogások találása itt abszolút nem működik: igen kicsi az esély, hogy pont akkor fertőződsz meg, de ha majd a kórházban döglődsz, lehet, hogy átgondolod, hogy nem volt jó ötlet.
Sok válaszoló mintha nem értené, hogy az illem nem ugyanaz, mint az utazási feltétel, illetve mi fán teremnek a járványügy szabályok.
A vonaton nem előírás, hogy illendően köszönj, de mondjuk "hé csicska g.cik"-kel üdvözölni az utástársakat az illem megsértése és kb ezzel egy szinten van a nagyon erősen illatos ételek (hamburger- és kebab stb) fogyasztása is, még akkor is, ha otthon erre nem tanítottak meg sokakat.
Jelenleg a járványügyi szabályok előírják, hogy maszkban kell lenni a vonaton, ami alól az evés sem kivétel, azaz nem lehetne enni sem. Persze sokakat ez sem érdekel és leveszik, akár evéshez is: ők egyszerre bunkók és szabályszegők. Hozzáteszik az ország élhetetlenségéhez a magukét, mint a buszmegállóban leparkoló luxusautók, a leállósávban előző, meg a játszótér közepére sz.ró jóemberek. Akiknek mind megvan a jó kifogásuk, hogy miért is van teljesen rendben, amit csinálnak.
engem nem zavarna, max én is éhes lennék tőle
idióta szabály, hogy nem ehetek ihatok a maszk miatt, teljesen életszerű példa, hogy elindulok reggel otthonról gyalog ahonnan elmegyek a bankba, majd az okmányirodába, majd még veszek valami kaját is a boltban hazafelé és mondjuk el is ment egy fél nap, addig nem ihatok egy kortyot se na hagyjatok már...nem tagadom a vírust de azért ne essünk túlzásokba oké...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!