Vonaton (nem fülkés) illetlenség kebabot, hamburgert enni?
Most nem is ehetsz semmit vonaton, ezt remélem tudod.
Viszont alapjáraton enyhén illetlenség. Engem mondjuk nem zavarna mert szeretem a hagymát is. De sokan nem így vannak ezzel. Exem pl le se ült volna velem enni, ha hagyma lett volna az asztalon, olyan szinten utálta. Vannak ilyen emberek is. Rájuk való tekintettel illetlenség.
Maszkban? :D
Van, aki egy szimpla párizsis szendót evő emberke is kiborít és van, akit abszolút nem érdekel, hogy mi folyik körülötte. De inkább kerülendő dolog, hiszen több emberrel szívsz egy levegőt és van, aki a hagyma szagát sem bírja.
Eddig valóban így volt, de már az egyik szigorítás óta nincs mentség. Nem ehetsz vagy ihatsz közterületen sem, mert végig kötelező a maszk bizonyos városokban. Ez a vonatkora is vonatkozik már, hogy nem veheted le semmiért a maszkot. Örüljön magának az akit eddig még nem büntettek meg ilyenért. De sajnos már ez a helyzet. Nincs kiskapu vagy mentség a maszk viselésének ideiglenes mellőzésére.
Egyrészt erős illatú ételt , italt valóban illetlenség fogyasztani, ha a szag másokat zavarhat. Mondjuk egy hajnali záhonyi sebesen a tök üres szakaszban teljesen oké, a délután fél 6-os monori kirohanóson meg sehogy sem az. De mondjuk egy sört felpattintani vagy sonkás szendót enni rendben van.
A maszk nehezítő tényező, de a gyakorlatban nincs gond, ha legalább néhány falatonként visszahúzod a szádra, demonstrálandó a szándékot.
Én konkrétan tiltanám a vonaton való étkezést, illetve csak a büfé/étkezőkocsiban engedném meg.
Részint a szagok miatt, részint mert nem egyszer előfordult már, hogy a fogyatékos Ernőke véletlenül az ölembe ejtette a burgerét vagy gyrosát a balf*kodása közepette.
És csodálkozott, hogy felképeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!