Egyre több késelést hallok. Elég sűrűn kell végigmenjek budapest ezen részein. Okom van arra hogy féljek, vagy random embereket nem gyilkolnak ?
#2:
Jól van, nem kell már megint úgy beszélni Budapestről, mintha valami amerikai gettó lenne. A késelések meg többnyire a társadalom legalsóbb rétegében levők közt történik, azokért meg nem kár.
Egyetlen , kimondottan kirívó eset volt az elmúlt években, amikor tényleg kipécéztek maguknak a későbbi gyilkosok egy random embert és belekötöttek. Ez a 28-ason volt. Egyetlen egyszer.
Minden más késelésnél jellemzően már volt eleve valamilyen konfliktushelyzet az áldozat és gyilkosai között.
Az ilyen esetek nyilván borzalmasak , de egy pillanatig se gondold, hogy reális esélye van annak, hogy egy ilyenbe belekeveredj.
Bordj magadnal tobb spret meg keseket.
De nem nagyon keveredsz ilyen helyzetve,hacsak nincs rajtad 24 karatos tomeny arany ora vagy ujjnyi vastag aranylanc.
Persze, sokat érsz egy késsel, ha fogalmad sincs, hogyan használd: a te hátadba fogják belebăszni. A spré meg aztán főleg sokat segít zárt térben, pl egy villamoson.
Az egyetlen jó megoldás bele sem keveredni ilyen szituba. Konfliktuskerülés, ha meg beléd kötnek, menekülj el vagy teljesítsd, amit követelnek. De igazából igen kis eséllyel lesz ez utóbbira szükség, még ha pont a napokban volt is egy durva, kirívó eset Szilasligeten.
Amúgy ... késelés nem biztos, de rengeteg olyan eset van, hogy ok nélkül csak megüt valaki.
Pl.: Egyik barátomat kétszer is megütötték ok nélkül.
A 23. kerületben oda ment hozzá valaki, szó nélkül megütötte és tovább ment.
A másik eset a Boráros téren történt, ahogy a busról leszált. Egy részeg ököllel megütötte a hátát elég erősen. Erre vissza furdult és ő visszaütött.
Ezt látta két rendőr és egyből elvitték a részeg férfit, a barátommal nem foglalkoztak.
Nekem meg volt, hogy az utcán sétáltam és egy férfi annak ellenére, hogy próbáltam kikerülni direkt nekem jött a vállával, de elég durván. Nem, csak picit konkrétan a jobb oldali mell izmom közepéig elért a válla.
A vicces persze az volt, hogy jóval kisebb volt mint én így nekem nem fájt neki valószínűleg igen. Na, ha abban a pillanatban visszaszólok lehet kést ránt elő.
Rengeteg ismerősöm van hasonló történetekkel. Meg jóval durvábbakkal.
Meg olyan dolgokat láttam a 28as villamoson, úgy hogy kb 5x utaztam eddig rajta, hogy bármit eltudok képzelni.
Konkrétan előttem verekedtek, drogot adtak el, ordibáltak stb... Úgy hogy max 5x jártam a villamoson.
Egyedül azért nem történtek velem durvább dolgok, mert nem nagyon járok olyan helyeken szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!