A 2019/2020 tavaszi diákigazolvány december 15-ig érvényes vagy arra is vonatkozik a veszélyhelyzet miatti 60 napos hosszabbítás?
December 15-ig.
A 60 napos dolog a 2020. november 4. után lejáró okmányokra vonatkozik.
Ezen én is gondolkoztam már, mert itt ezt írják:
"Ugyanez a határidő vonatkozik azokra az igazolványokra is, amelyek a tavaszi veszélyhelyzet idején, 2020. március 11. és július 3. között jártak le, de automatikusan meghosszabbodott az érvényességük."
A tavaszi diák márc. 31-ig lett volna érvényes, így én úgy értelmeztem, hogy ez is meghosszabbodik, de utána kell néznem...
Ezt én is szeretném tudni!
Az olvasottakat úgy lehet értelmezni, hogy nem december 15-ig érvényes, hanem december 15 + 60 nap.
De logikusan is ennek kellene lennie. Online oktatás van, senki nem fog csak azért órákat/fél napot utazni, hogy matricáztasson.
#8 Ezt nem igazán értem ("november 4-ét követően lejáró" alatt szerintem a ténylegesen az után lejárókat értik, de lehet h ami márc járt volna le, csak meghosszabították azt nem).
Szóval a 2019/2020 II. matricámmal rendelkező diák (idán márciusban járt volna le) érvényessége is meghosszabodik, vagy csak dec. 15-ig marad érvényes?
"Sőt, miután az első hullám alatti veszélyhelyzet júniusban megszűnt, és a tavasszal lejáró okmányok érvényességét még fél évre meghosszabbították, most ezek is használhatóak maradnak."
Ez alapján igen?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!