Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Blicceltek vagy bérlettel jártok?

Blicceltek vagy bérlettel jártok?

Figyelt kérdés
Egyetemen több csoporttársamtól is hallottam, hogy hamisítják a bérletüket vagy hogy szimplán nincs nekik évek óta. Hogy meritek ezt csinálni? Nem féltek hogy lebuktok? Hogy metróztok? Ott mindig van ellenőr. Mit csináltok ha felszáll a buszra? V villamosra?
2020. aug. 27. 00:19
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:

Mivel nem vagyok tolvaj, ezért bérletet vásárolok. Amennyiféle járatot kínál a BKK, ahhoz képest még olcsó is.

A hamisítás az ostobaság magasiskolája. A bérlet ugyanis már nem csupán egy papírdarab, hanem a hátulján van egy egyedi QR-kód, amit beolvasva kiderül az ellenőr számára, hogy eredeti-e a hőpapír. És az sem segít, ha eredeti hőpapírt lopsz, mert a lopott tekercsek egyedi azonosítói le vannak tiltva a rendszerben, és egyből bejelez az ellenőrnek a leolvasó készülék. Azt pedig nem úszod meg, mert eljárást von maga után.

2020. aug. 27. 11:25
 12/41 anonim ***** válasza:
29%

2017 decemberében járt le az utolsó havibérletem, azóta nem veszek. Van nálam egy jegy, ha jön ellenőr néha kilyukasztom, de általában inkább leszállok, mert 350 forint bőven megér 10 perc várakozást. Szegény vagyok és a BKV részéről sem érzem úgy, hogy azt adná, amit ezért a pénzért kéne adni. Diszkriminált kerületben élek, Budapest egyes helyeire 6 járattal tudok csak elmenni (2100 Ft), míg az előnyben részesített kerületek lakói 350 forintból 3 metrón is utazhatnak. Arról már nem is beszélve, hogy a budapesti tömegközlekedés csak harmadrészben van finanszírozva a jegyárbevételből, vagyis én is megfizetem a kétharmadát annak, amit egy bérletet vásárló személy fizet.

Tehát összességében nem is értem azokat, akik szerint ha egy újpesti lakos 30 000 forintot fizet havonta, akkor egy soroksárinak 20 000-nél többet kéne fizetnie. A soroksári szolgáltatás nem kétharmada az újpestinek, hanem még kevesebb is.

2020. aug. 29. 13:24
 13/41 anonim ***** válasza:
52%
Amikor odaköltöztél pontosan tudtad milyen a szolgáltatás. Tán pont ezért volt olcsóbb az ingatlanod, bizonyos IQ szint felett meglátsz összefüggéseket.
2020. aug. 29. 14:52
 14/41 anonim ***** válasza:
Így van! Ez olyan, mint amikor a repülőtér környékén sírnak.
2020. aug. 29. 15:06
 15/41 anonim ***** válasza:
45%

"Amikor odaköltöztél pontosan tudtad milyen a szolgáltatás"

Ez most hogy jön ide? Önmagában attól, hogy valaki Újpestre költözik, egy fillérrel se lesz többje a BKK-nak a tömegközlekedés finanszírozására.

Az, hogy valaki Soroksáron lakik, még sehogy se magyarázza, hogy miért tekint rá a főváros másodlagos állampolgárként annak ellenére, hogy pontosan ugyanannyi adót fizet be.

2020. aug. 29. 15:11
 16/41 anonim ***** válasza:
0%
De nem is kell kifejezetten a lakhelyből származó különbségeket megemlíteni. Aki biciklivel jár és befizet havi 20 000-et a BKK-nak, azt megbüntetik, ha egyszer egy hónapban jegy nélkül utazik. De aki naponta tömegközlekedik és kifizet 30 000-et, azt meg nem büntetik meg.
2020. aug. 29. 15:24
 17/41 anonim ***** válasza:

Akkor most menj be a tescoba, és távozz fizetés nélkül, mert akinél Auchan van, az olcsóbban vásárol.

Hülyegyerek.

2020. aug. 29. 16:15
 18/41 anonim ***** válasza:
Pont az volt a mondandóm lényege, hogy havi 20 000-et költök bérletre, nem pedig fizetés nélkül használom. Sajnálom, hogy ezt a nagyon kevés információt se sikerült megértened.
2020. aug. 29. 16:28
 19/41 anonim ***** válasza:
9500 Ft a bérlet.
2020. aug. 29. 21:50
 20/41 anonim ***** válasza:
Gondolom bele se kezdtél a hozzászólásaim olvasásába.
2020. aug. 29. 21:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!