Blicceltek vagy bérlettel jártok?
Ha jól tudom, nincs 5000 forint egy havi diákbérlet.
El nem tudom képzelni, hogy van olyan ember, akinek megéri bliccelni és izgulni, mintsem ennyiért megvenni...
Konkrétan az 5 perc hamisítással járó munka nem érne ennyit.
3450 egy havi diák bérlet. Igazi patkány lehet, aki ezen spórol.
Az ilyen emberek aztán általában cigire, piára 10x ennyit simán elvernek, de a 3450 az sok a bérletért.
Én 10 darabos vonaljegyet veszek 3000ért, ugyebár így 300 ft darabja, nem 350 és ha nagyritkán pesten van dolgom, akkor ezt használom.
Hozzá kell tennem, hogy 1. Nem vagyok diák. 2. Agglomerációban élek, a fővárosban ritkán van úgy dolgom, hogy a tömzsögölést elkerülendő ne kocsival menjek.
Hamisítás soha, pedig grafikus és nyomdász voltam, azaz nem lett volna gond. Bliccelés néha belefért.
Ma már, felnőttként teljesen másképpen gondolkodom, mint régen. Kifejezetten jó érzéssel tölt el, hogy bármit, amit igénybe veszek, megfizetem. És a saját energiámnak (idő, tudás) viszont megkérem az árát. Még a nagy spirik is azt mondják, hogy a pénz az tárolt energia, a világ pedig az energiák oda vissza áramoltatásától lesz teljes. Sőt, ma már kifejezetten pitiánernek érezném magamat, ha bliccelnék a bkkn.
A diákbérlet szinte ingyen van. Egy gazdaságos sörözés sem jön már ki ennyiből.
Sőt a 9500 pénz a felnőtt bérletért sem drága, ha mapi szinten tömegközlekedsz.
Én már ha tehetem, nem BKV-zok.
Mindig veszek egy gyűjtőjegyet, ha kell lyukasztok. Metró mellett lakok, szóval 1 jeggyel elég sok helyre el tudok teleportálni.
Amúgy meg bicaj, nagy ritkán autó.
Ennél pitiánerebbet, kisstílűbbet el nem tudok képzelni, mint a 3500 forintos diákbérletet hamisítani... 😂
Ha már csaltok, akkor legalább normális nagyságrendben, könyörgöm.
Az ilyen sem milliárdos áfacsalásért kerüo börtönbe felnőttként, hanem 10 000 forintos lopásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!