Miért nem hordanak maszkot az utasok a vonaton?
Valamelyik nap utaztam Debrecenből Püspökladányba és az egész kocsiban senk8n nem volt maszk csak rajtam, meg a kalauzon. Mondom ezt úgy, hogy maszkellenes vagyok és nem hiszek a koronavírusban, egy kilalálmány, hogy válságot akart a fidesz. De, ha már kötelező az a vacak ruhadarab az arcunk elé rakni, akkor tartsuk már be a szabályt.
Van egy kalauzhaverom, a multkor Szolnokra mentem vele és mondtam, hogy az utasok 90 % -án nincs maszk. Erre a kalauzhaverom azt mondta, hogy látja, de ő nem szól, mert a hangosbemondó kiabálja, az embereknek van fülük az ajtókra ki van írva, látható, ha ennek ellenére nem veszi fel, akkor ne vegye. Én csak akkor nem veszem fel, ha haver kalauz van, mert akkor mondja, hogy nekem nem kell felvenni, ugyanis a vasutasok se veszik fel, de amikor nem haver van, mindig felveszem. Azt pedig kétlem, hogy az egész vagon utas a kalauz haverja legyen.
Debrecenben van egy villamosvezető, az csúcsforgalomban is csak az első ajtót nyitja ki és azt szokta mutatni akin nincs maszk, hogy maszk, jegy, bérlet...
Fenti kérdésem adott.
"Mondom ezt úgy, hogy maszkellenes vagyok és nem hiszek a koronavírusban, egy kilalálmány, hogy válságot akart a fidesz"
Baromság, külföldön is elég nagy gáz van, és ott azt sem tudják, hogy létezik a fidesz.
"Én csak akkor nem veszem fel, ha haver kalauz van, mert akkor mondja, hogy nekem nem kell felvenni, ugyanis a vasutasok se veszik fel, de amikor nem haver van, mindig felveszem."
Csak a kórokozót marhára nem fogja érdekelni, ki kivel haverkodik, az mindenhogy fertőz. És akinek a szervezete érzékenyebb rá, az megszívta. Ez lehetsz te is vagy valamelyik családtagod.
Egyébként a többség azért nem teszi fel, mert baromi kényelmetlen, főleg a hőségben. Mondjuk ez engem nem hat meg különösebben, aki nem bírja, az ne induljon el távolra vakációzni tömegközlekedéssel. Munkahelyre ingázás az más dolog, de általában az nem tart olyan lehetetlenül hosszú ideig, hogy a fejedre rohadjon a maszk.
1-es! A kérdező is azt hiszi, hogy a Fidesz találta ki a vírus-hisztit, ennek ellenére ő hord maszkot
Sokan meg azért nem hordanak, mert nekik senki ne mondja meg, hogy mit csináljanak Nem hordja X sem, akkor én sem(haver-kalauz esete) Kényelmetlen, Meleg van benne Ő annyira egészséges volt mindig is, hogy a jövőben sem lehet semmmi baja
Felénk a kalauz is csak néha napján hordja (S25).
Vannak, akik a meleg miatt nem hordják.
Én speciel azért nem, mert már 3 hónapja működik minden, lehet strandra, focimeccsre, étterembe menni, ráadásul mindent maszk nélkül, akkor miért pont a vonaton kapnánk el, ha a fent említett három helyen nem?
Ha tényleg olyan veszélyes lenne, ezek után már több tízezren fertőződtünk volna meg.
Mert a butábbak leszarják, az okosabbak pedig tudják, hogy semmi értelme.
1. A legtöbb maszk semmitől nem véd, átengedi a vírusokat. Persze van olyan is, amilyet az orvosok használnak, de azt az átlagember nem engedheti meg magának, pláne nem úgy, hogy csak az ajánlott ideig hordja.
2. Ha huzamosabb ideig maszkot hordasz, a saját elhasznált levegődet szívod vissza, amiben jóval kevesebb az oxigén, mint a szabad levegőben.
3. Amikor nincs járvány (márpedig nehezen lehet járványnak nevezni azt, hogy majd fél év alatt a lakosság 0,05%-a fertőződött meg), akkor azért is káros a maszkhordás, mert gyengíti az immunrendszert. Ahogy egy sportolónak, az immunrendszernek is edzésben kell maradnia ahhoz, hogy jól tudjon teljesíteni. Néha be kell jutniuk a szervezetbe idegen anyagoknak (nem feltétlenül vírusoknak, lehet akár sima por is), amik munkát adnak az immunrendszernek úgy, hogy észre sem vesszük.
Hetes, látom Gödény doki leckéje jól megy.
1. A maszk fizikai akadályt képez a beszélő, röhögő, tüsszentő, köhögő emberek szájából és orrából kiáramló váladékcseppecskék jelentős része előtt, így csökkentve azt a területet , ahol a kórokozók terjedni tudnak.
2. Ugyanakkor a legtöbb maszk nem zár légmentesen , tehát az oxigén, ha lassabban is, de szabadon áramlik továbbra is befelé, ahogyan széndioxid is kifelé.
3. A környező országokban nyilvánvalóan járvány van. Egy apró dolog ez a maszkviselés, amit megtehet mindenki azért, hogy itthon ne legyen járvány. Ilyen egyszerű,
"Mondom ezt úgy, hogy maszkellenes vagyok és nem hiszek a koronavírusban, egy kilalálmány, hogy válságot akart a fidesz."
El vagy tévedve, egész Európában talán Magyarországon kezelték a legjobban ezt a szart. Nézd meg mi folyik a környező országokban, pl Románia: orvosi diktatúra, brutális manipulálás a számokkal, durva intezkedések, egész Európa kitiltott minket, stb. Magyarországon látod nem hordanak maszkot, mégis alig van eset. Minek kell akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!