Miért hordanak az utcán maszkot az emberek, amikor senki sincs körülöttük?
Szegény idős néni fullad, alig kap levegőt, de maszkot hord. Senki sincs körülötte többszáz méter távolságban. Anyuka pici gyerekével szintúgy. Most jött ki a számüzetésből és azt a gyenge immunrendszerét is mégjobban legyengíti, hogy aztán ha jön a második hullám, könnyebben sikerüljön majd valamit benyalnia. Autóban ül maszkban, van pollenszűrő, képtelenség lenne közel kerülni hozzá a karosszéria miatt, ráadásul már több hír is napvilágot látott, hogy a maszkban vezetés mennyire veszélyes, volt már baleset is miatta, mert nem kapott elég oxigént és elájult, neki ment egy fának. De ő hordja egyedül a kocsiban. És még sorolhatnám. Ezek vajon otthon a WC-n is maszkban intézik a dolgukat? Nem fogják fel, hogy így csak többet ártanak, mint használnak? Ha ősszel (vagy amikor majd kell) visszatér a vírus, így csak rengeteg gyenge immunrendszerű embert fog találni és akkor még erősebb lehet a járvány! A szervezetnek szüksége van a jó baktériumokra, ingerekre az immunrendszer szintentartásához.
Egészséges embernek csak árt a maszk, semmi értelme olyankor hordani, ha nincs más ember a környezetben. Miért csinálják ezt, miért kellett ennyire átesni a ló túlsó oldalára?
Mert félnek,rettegnek és ennyi.
Amúgy ez a maszkhordás elég gusztustalan, a legtöbb ember nem dobja el vagy mossa ki az egyszer használatos maszkot hanem hordja amíg bírja, sok emberen ha jobban megnézem már foltos, nyálas a maszk meg messziről érezni hogy konkrétan büdös. És most gondold el, megfogja a maszkot a bolt előtt felveszi és a kezével mindent összefogdos...
Még tán rosszabb ez így mint maszk nélkül, pl én így maszkban sokkal többet nyúlok az arcomhoz mint egyébként, csak azért hogy igazgassam ezt a hulladékot hogy kapjak valamennyire levegőt.
A vírusokat meg ami nekem van pl nem szűri ki, mivel nem átmegy rajta a levegő hanem körbe ki, pl a szememnél felfelé szórja ki a levegőt, és az összes maszk ilyen amivel eddig találkoztam...
A kérdező módszerét hogy kell elképzelni? Megyek az utcán örülök, hogy nincs senki, zsebemben a maszk, majd befordulok egy sarkon, ahol pont szembe jön valaki a szűkös úton, netán még köhög is, gyorsan előrántom a maszkot, felcsapom a képemre, elmegyünk egymás mellett, leveszem és újra zsebbe gyűröm?
Azt aztán higiénikus.
Isten ments' az utcán felvenni, épp elég a tömegközlekedésen és a boltokban fulladozni alatta. Egyre melegebb lesz, közeleg a nyár, "fantasztikus" érzés lesz, pláne, ha egyesek befulladnak, rosszul lesznek, mint pl. az asztmások.
Egészségesnek tényleg felesleges lenne a maszk, de hát, ha kényszerítik, nem tudsz mit tenni. Ideje lenne, ha már vége lenne ennek az őrületnek, de én úgy gondolom, amíg csak 1 ember is meghal a koronavírus által, addig hordani kell. És ez még hónapokig így lesz.
Hát igen én is fuldoklom benne, van amikor már szabályosan szédelegve jövök ki a boltból,eddig simán eltudtam intézni a bevásárlást egy nap alatt 2 hétre előre, maszkban kénytelen vagyok minden nap menni mivel maximum 15-percet bírok ki maszkban, az meg szinte elmegy a sorban állással.
Külön poén hogy felénk a közelben csak a TESCO-van ahol meglehet mindent venni, ők hoztak egy olyan intézkedést (a kieső bevétel miatt, nem nem a dolgozók/vevők védelme miatt) hogy ugye csak 8-ig vannak nyitva,ennek az lett a következménye hogy 8-előtt 10 percel tömegnyomor van a kasszáknál, reggel mivel csak az egyik ajtón lehet bemenni gyakorlatilag maszk nélküli tömeg gyűlik össze mindig az egy szem ajtó előtt, mindenki mindenkit telibe liheg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!