Kezdőoldal » Egészség » Immunrendszer, fertőzések » Miért hordanak az utcán...

Miért hordanak az utcán maszkot az emberek, amikor senki sincs körülöttük?

Figyelt kérdés

Szegény idős néni fullad, alig kap levegőt, de maszkot hord. Senki sincs körülötte többszáz méter távolságban. Anyuka pici gyerekével szintúgy. Most jött ki a számüzetésből és azt a gyenge immunrendszerét is mégjobban legyengíti, hogy aztán ha jön a második hullám, könnyebben sikerüljön majd valamit benyalnia. Autóban ül maszkban, van pollenszűrő, képtelenség lenne közel kerülni hozzá a karosszéria miatt, ráadásul már több hír is napvilágot látott, hogy a maszkban vezetés mennyire veszélyes, volt már baleset is miatta, mert nem kapott elég oxigént és elájult, neki ment egy fának. De ő hordja egyedül a kocsiban. És még sorolhatnám. Ezek vajon otthon a WC-n is maszkban intézik a dolgukat? Nem fogják fel, hogy így csak többet ártanak, mint használnak? Ha ősszel (vagy amikor majd kell) visszatér a vírus, így csak rengeteg gyenge immunrendszerű embert fog találni és akkor még erősebb lehet a járvány! A szervezetnek szüksége van a jó baktériumokra, ingerekre az immunrendszer szintentartásához.

Egészséges embernek csak árt a maszk, semmi értelme olyankor hordani, ha nincs más ember a környezetben. Miért csinálják ezt, miért kellett ennyire átesni a ló túlsó oldalára?

2020. máj. 21. 10:15
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
49%
18-asnak igaza van, nem tudom, mi vele a bajod.
2020. máj. 31. 16:43
 22/26 A kérdező kommentje:
Szóval attól a betegségtől kell megvédeni néhány hipochonder honfitársunkat, ami semmilyen tünetet sem okoz.
2020. jún. 2. 17:14
 23/26 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy azért van kevés eset, mert működnek a korlátozó intézkedések.
2020. jún. 2. 17:18
 24/26 anonim ***** válasza:
9%
Működnek igen. A többi. A maszknak ebben viszont szinte semmi szerepe.
2020. jún. 2. 20:36
 25/26 A kérdező kommentje:
#18: Akkor miért nem az hord, aki fél? Aki fél attól, hogy elkap valamit, hordjon olyan maszkot, ami megvédi. De ne akarjon más egészséges, nem hívő emberekre kényszeríteni szájkosarat, ami neki probléma. Mi nem tehetünk arról, hogy ennyi hipochonder lett, ez az ő problémájuk, nem a mienk, nem nekünk kell ehhez lelki segélyt nyújtani azzal, hogy egészséges emberekkel szájkosarat hordatnak.
2020. jún. 3. 10:51
 26/26 anonim ***** válasza:
66%

Amíg nem volt kötelező boltban és tömegközlekedésen, én sem hordtam (de hozzáteszem, nem is kaptam, volt olyan eset, hogy gyógyszertárba kellett mennem valamiért, aztán jött valaki, megkérdezte az ott dolgozóktól, hogy tud-e venni maszkot, nem volt, Budapest), csak mivel az derült ki erről a vírusról, hogy tünetmentesen is fertőz, és elsősorban azt akarnánk megakadályozni, hogy a tünetmentes fertőzők kisebb eséllyel fertőzzenek meg másokat, bevezették a maszk viselését olyan helyeken, ahol sok ember fordulhat meg, ilyen a bolt, a piac, a gyógyszertár, a tömegközlekedés. Utcára én csak akkor veszem fel, ha ilyen helyre indulok otthonról vagy a munkahelyemről, mert így egyszerűbb, illetve a megkötős pepecselősebb, mint a gumis, ezért azt levenni is csak otthon/munkahelyen veszem le. A munkahelyemen nem kell viselni, tehát nem egész nap hordom, csak amíg vásárolok/utazok. Szerintem ennyit el lehet viselni azért, hogy akár beszédemmel, akár egy tüsszentéssel a por miatt ne adjak tovább valami kórokozót, ami úgy is bennem lehet, hogy nem tudok róla. Mivel tömegközlekedek rendszeresen Budapest belvárosában, ezért nem tudom kizárni, hogy én nem szedtem össze és nem vagyok vagy voltam tünetmentes hordozó.

Mellesleg nem ártana, ha azok, akik elkapnak valami vírust bármelyik szezonban, hordanának maszkot, amíg meg nem gyógyulnak. Eléggé bosszantó, ha ráköhögnek a másikra, de némelyik még orrot fújni sem tud, csak szívja a taknyát vagy a ruhájába törli (fúj...).

2020. jún. 3. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!