Miért hordanak az utcán maszkot az emberek, amikor senki sincs körülöttük?
Szegény idős néni fullad, alig kap levegőt, de maszkot hord. Senki sincs körülötte többszáz méter távolságban. Anyuka pici gyerekével szintúgy. Most jött ki a számüzetésből és azt a gyenge immunrendszerét is mégjobban legyengíti, hogy aztán ha jön a második hullám, könnyebben sikerüljön majd valamit benyalnia. Autóban ül maszkban, van pollenszűrő, képtelenség lenne közel kerülni hozzá a karosszéria miatt, ráadásul már több hír is napvilágot látott, hogy a maszkban vezetés mennyire veszélyes, volt már baleset is miatta, mert nem kapott elég oxigént és elájult, neki ment egy fának. De ő hordja egyedül a kocsiban. És még sorolhatnám. Ezek vajon otthon a WC-n is maszkban intézik a dolgukat? Nem fogják fel, hogy így csak többet ártanak, mint használnak? Ha ősszel (vagy amikor majd kell) visszatér a vírus, így csak rengeteg gyenge immunrendszerű embert fog találni és akkor még erősebb lehet a járvány! A szervezetnek szüksége van a jó baktériumokra, ingerekre az immunrendszer szintentartásához.
Egészséges embernek csak árt a maszk, semmi értelme olyankor hordani, ha nincs más ember a környezetben. Miért csinálják ezt, miért kellett ennyire átesni a ló túlsó oldalára?
És miért lettek lepontozva, akik magyarázatot adtak a kérdésre? Én tömegközlekedéssel jutok el a munkahelyemre és vásárolni is, szemüveget hordok távolra, azaz az utcán is, otthon igazítom magamra a maszkot, mert így tudom pontosan illeszteni. Több mosható textil maszkom van, miután levettem, megy mosásba, ha munkahelyre megyek, kettőt használok, egyet odaútra, egyet hazaútra.
Ha lenne jogsim és autóval járnék, vagy bringával tudnék járni, nem vennék fel maszkot munkába járáshoz (de nem tudok, mert nincs összefüggő kerékpárút, az autósok közé meg nem megyek be bringával, túl sok hülye kap jogsit, hogy megérje kockáztatni az életemet), BKK-n kötelező, és úgy az egyszerűbb, ha már elindulás előtt felveszem otthon, illetve a munkahelyemen. Ha vásárolni megyek, akkor pedig otthon felveszem, és hazaérkezésig rajtam van, mert tömegközlekedésen is kötelező és boltban is.
Nem pánikolok, még a bosszantó tolakodókra sem szólok rá, pedig igencsek zavaró tud lenni, ha majd' fellöknek mozgólépcsőn, csak betartom a szabályokat, és ennek a számomra praktikusabb, egyszerűbb, könnyebb módját választom.
Látszatintézkedés, mint hőségriadóban a vízosztás. A francnak kell még maszkolni, amikor kb 5000 emberből 1 fertőzött van és még attól sem lehet úgy elkapni, hogy elsétálunk mellette 2 mp alatt. Vonatokon ráadásul konkrétan 10 méterenként lézeng 1 ember. Szopatják itt a népet ezzel a hülyeséggel.
A kérdezőnek meg elég jó szeme van, ha több száz méterről lefigyelte a nénit, hogy van-e maszkja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!