Kelenföld vasútállomást miért nevezték vissza Budapest-Kelenföldre?
Figyelt kérdés
9 évig előtag nélkül csak Kelenföld volt a neve (a 2010-es menetrendváltáskor nevezték át, a 2019-esnél meg vissza). Úgy tudom a MÁV nem támogatja a kötőjeles neveket, és ahol tudja egyszerűsíti, így lett pl. Budafok-Hárosból Háros, Budafok-Belvárosból Budafok stb. Ennek ez teljesen ellentmond.
Ráadásul most újra megtörténhet majd az, ami korábban többször előfordult, hogy a külföldi turista meglátja a Budapest-Kele... feliratot, és felugrik, rohan leszállni, hiszen ez a név alig pár karakterben különbözik a Budapest-Keletitől.
2020. febr. 26. 10:43
11/13 anonim válasza:
Kö-Ki teljesen el van cseszve amúgy. Roszz nézni ahogy szerencsétlen reptérre igyekvő turisták ott szembesülnek vele hogy a 20-30 kilós bőröndöket bizony 2-3 emeletnyi lépcsőn kell fel és le vinni a féregjárat és a vasúti peron között. még én is kapkodom a levegőt pedig elég jó kondiban vagyok....
12/13 anonim válasza:
Nem csak a metrókapcsolaton múlik a dolog szerintem. Kőbánya-Kispest alapvetően egy külvárosi állomás, Kelenföld meg kb a város egyik főpályaudvara.
13/13 anonim válasza:
Nyilván alapvetően a turisták miatt, mert nekik a Kelenföld nem sokat mond, de Budapestet tudják értelmezni. És van olyan átlós vonat, ami pl be se megy a Keletibe, Délibe stb ott kimondottan nem árt, ha van Budapest nevű állomás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!