Kezdőoldal » Közlekedés » Tömegközlekedés » Ha nemzetközi vonaton (Railjet...

Ha nemzetközi vonaton (Railjet) külön veszek osztrák és magyar jegyet, megbüntethet a kalauz?

Figyelt kérdés
Becsből Pestre szeretnék szeretnék utazni átszállás nélkül, amire tökéletes a Railjet. Viszont a nemzetközi jegyárak nagyon magasan. Van ÖBB-s kártyám, így viszonylag olcsón kijönnék ha külön veszek Becs-Hegyeshalom és Hegyeshalom-Budapest jegyet.(ha egybe veszem nemzetközi jegyként kb 4x ennyi). Viszont korábban a Soproni gysev pályaudvaron azt mondták, ha így próbálok utazni akkor megnuntetnek 130 euróra mivel ez direkt tilos mert így sokat tudsz spórolni. Kérdés, reális ez, vagy csak a nemzetközi pénztárban szórakoztak velem? Egyáltalán honnan tudná a magyar kalauz hogy hol szálltam fel?

2020. febr. 13. 18:39
 1/3 anonim ***** válasza:
7%

Az egyetlen fontos dolog, hogy ahol éppen vagy oda legyen érvényes jegyed.

Hogy hogyan mint veszed az már mindegy. A lényeg, hogy a vonatra is érvényes legyen.

(én Németországban élek, itt pl a helyi jegyek nem jók az IC vonatokra)

Vagy is ha a jegy jó Raijetre is akkor nyugodtan használhatod.

Egyébként a határnál a kalauzok is váltanak. Már többször utaztam Frankfurt-Bp vonalon és határtól egyszer csak magyar kalauzok lesznek.

2020. febr. 13. 18:52
 2/3 anonim ***** válasza:
73%

Ez a MÁV-Start és a GySEV esetében így van, egy megszakítás nélküli utazást nem fedezhetsz több, részszakaszra szóló jeggyel. Ugye ne felejtsük el, hogy a nemzetközi vasúti fuvarozás ma már alapvetően saját üzleti kockázatra végzett, az állami költségvetésből legfeljebb félszívvel és valamelyest fű alatt támogatható tevékenység. Ezért van, ahol egyszerűen szuper ajánlatokkal próbáljak elérni , hogy ne is érje meg külön vett jegyekkel trükközni, mifelènk meg adminisztratíve tiltják meg.

Egyébként ÖBB-ZSSK-ÖBB, ÖBB-CD-ÖBB viszonylatban semmi problémám nem volt, de a MÁV-Start - ZSSK irányt is próbáltam már így, ott sem volt gondom. De visszafelé nem érdemes ezzel próbálkozni.

2020. febr. 13. 19:30
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

A MÁV-Start oldalán 12,80 euróért (4 288 Ft) vannak Bécs-Bp. jegyek. A Hegyeshalom-Bp. jegy Railjetre 3885 Ft, plusz még egy Bécs-Hegyeshalom jegy is kellene ekkor. Hacsak nincs valami kedvezményed, nem igazán spórolsz. Nemzetközi jegynél ne az alap nemzetközi díjszabást nézd, hanem MÁV (Elvira) oldalán a kedvezményes jegyeket.

Egyébként úgy szabályos, ha leszállsz Hegyeshalomban, és egy következő vonattal mész tovább.

2020. febr. 14. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!