Thomass Mann Gimnázium, vagy Osztrák Gimnázium?
Az osztrak borzasztoan gyenge, se nem a nyelvet nem tanulod meg, se nem a tobbi tantargyat. Bar olcsobb, mint a thomas mann egyaltalan nem eri meg. Akkor mar inkabb valami eros magyar gimi(pl apaczai?)
A thomas mann jo suli, eros, nagyon kell hajtani, de a tanaroknak a nagy resze felelossegteljes es nyitott. A nyelvet anyanyelvi szinten megtanulod, de a tobbi targy is eros.A Corvinusra a nemet erettsegiddel besetalsz az biztos. Most ugy hallottam uj igazgato van es nagyon jo. Csak ugye nem ket filler!
Köszönöm válaszodat, bár nem örülök neki.. :(
A Thomass Mann közben kiderült, hogy nem jó, mert oda már tökéletesen németül tudó gyerek mehet, nincsen nulladik évfolyam. Egyébként amikor telefonon felhívtam őket, akkor a hölgy azt mondta, -mert az osztrákra is rákérdeztem ezek után, mint lehetőségre-, hogy hozzájuk többen is átmentek az osztrák gimiből éppen a reál tárgyak erőssége miatt. Ott a nyílt napon egyébként én is ezt tapasztaltam, mert a diákok is azt mondták, hogy nagyon kemény. Jó arcú, szimpatikus fiatalok voltak.A gyerek nálunk viszont inkább humán beállítottságú, úgyhogy emiatt kezdek visszakozni. Megkérdezhetem, hogy szülőként, vagy gyerekként van-e véleményed? Illetve személyesek-e a tapasztalatok, vagy hallomásból?
Egyáltalán nem támadásból mondom, csak segíteni akarok, de látszik, hogy csak a sablonos, hívogató információkat hallottad. Most éppen az osztrákban botrány van, mert Ausztriában rájöttek, hogy az osztrákosok a 100 pontos biológia érettségijükkel -miután simán bekerültek egy erős egyetemre- nem tudnak semmit kezdeni, mert az iskolában nem tanítottak semmit nekik, tehát az egyetemek szórják ki őket, és megmondták az iskolának, hogy nem vesznek fel onnan többet diákot. Tehát erről a reál-tantárgy erősségről ennyit, mert gondolhatod, hogy a többi tantárgy is ilyen. Emellett, nem azt mondom, hogy nem tanulják meg a nyelvet, egy szintet persze, hogy elsajátítanak, de most el lehet gondolkodni, hogy egy is-is némettudás megér-e annyi pénzt, vagy tanácsosabb lenne egy erős gimnáziumba íratni a gyereket, ahol tényleg tanul valamit és esélye lesz jó egyetemekre bekerülni.
Hidd el, tapasztalatból beszélek, mert én is, és sok ember körülöttem még érintett a témában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!