Ha újra akarom kezdeni a középiskolát és egy másik suliban, akkor újra kell írnom a felvételit idén is?
Nem célod az érettségi? Hát akkor mi a célod? Meg mit keresel a gimiben?
4 év alatt baromi sokat lehet fejlődni, de egy gyenge szakközépbe tuti nem fogsz.
A másik dolog, hogy az amit a gimis közösség hozzáad teljesen más, mint amit a szakközepes. Más emberek, más célokkal.
1. Higgadj le.
2. A 3,5-ös átlag nem bukdácsolás, azon kívül csak rajtad múlik, lesz az még jobb is. Ahogy bekerül az ember középiskolába, ront.
3. A felvételi pontszám nem a középiskolai bizonyítványból jön ki, az csak egy része, vagy az sem, hanem az érettségiből.
4. Egy jobb iskolában több municiót kapsz az élethez, egész más a környezet, a tanárok.
5. A szüleid mit szólnak ehhez?
6. Nem lehet szire-szóra évet ismételni, ez nem étterem, hogy kérek még egy adag levest. Az oktatás pénzbe kerül, az állam nem pocsékolja a pénzt.
7. Ha át akarsz menni, nem újrakezdve, hanem folytatva a tanulmányaidat, valószínűleg különbözeti vizsgát kell tenned az itt nem tanult tantárgyakból. Nyilvánvalóan az igazgatót kell megkérdezni, hogy átvesz-e.
Bemész egy kinézett iskolába, átvesznek, elmondod mizu, a legjobb az lenne, ha átvennének, most tanulnád a nyelveket, picit kieresztenéd a gőzt, ők magán tanulónak tesznek, nem kell bejárni, év végén kéred, hogy halassz és bekapcsolódsz a kilencedikesekhez, mintha mi sem történt volna.
De persze ebben partnernek kell lenni a sulinak is.
Melyik iskolába jársz most, amit nem szeretnél?
Szerintem amúgy nem tudod újraírni a felvételit, csak ha Nyek-es (nyelvi előkészítős) vagy :(
Ma 15:05: tehát akkor most menjek el egy suliba és iratkozzak át? De azt nem csak felevkor lehet?
Utolsó: Szent István Gimi..
Nem, nincs megszabva, az iskola hajlandóságán múlik. :) Az ismeretség nem árt persze.
De nekem majdnem így volt. Engem kicsináltak az egyik gimiben (hosszú sztori, ártatlan voltam benne, csak sikerült belekeveredtem az iskola piszkos ügyeibe, pedig nem csináltam semmit), aztán így jártunk el. Annyi, hogy én április elejével mentem át, a maradék időben pedig az idegeimet ápolgattuk az iskolaváltás után, mert majdnem az öngyilkosságba kergettek.
Ez van, már túl vagyunk rajta, azóta már leérettségiztem.
Remélem megoldódik és megtalálod a boldogságot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!