A 3-as metró meghosszabbításával egyidejűleg a 12-es villamos Rákospalota-Újpesten túli ága is megszűnne?
1-re:
Miért, a metró ott nem a föld alatt menne?
Tegnap olvastam, hogy a jelenlegi tervek szerint a metró, Rákospalota-Újpestig föld alatt halad. Itt feljön a felszínre, és megy tovább a Megyeri útig. A metró ezen a szakaszon a jelenlegi 14-es villamos pályáját fogja használni. Így a 14-es villamos megszűnik, helyette a 12-es villamos fog közlekedni a jelenlegi végállomásától, a Lehel térig.
Összegezve : Igen, megmarad.
#3: Igen, de Rákospalota-Újpesttől a Fóti útig jelenleg közös a pályája a 14-esnek és a 12-esnek.
Vagyis, ha a 3-as metró onnantól a mostani 14-es pályáján haladna, az érintené a 12-es villamost is.
#7: Vitézy Dávid most ígért nekünk 5-ös metrót. :D
OFF
Amúgy szerintem a legnagyobb gondunk rendszerváltás óta, hogy folyton nagyprojektekben gondolkozunk. Európa más országaiban úgy szokás csinálni, hogy néhány évente meghosszabbítják a létező metróvonalaikat 1-1 új állomással, és így szép lassan (de biztosan) építik a hálózatukat. Az egyik kivétel Prága, ahol - leszámítva, hogy még a 90-es évek elején bevezették az időalapú jegyrendszert - eddig ugyanolyan lassan működtek a dolgok, mint nálunk. (Bár most úgy néz ki, ott is pozitív irányban változnak a dolgok.)
Prága sem kivétel, ott is folyamatosan, szakaszonként építik a hálózatot.
Speciel egyébként a kápmegyeri hosszabítást nem nevezném nagy projektnek, inkább kézenfekvő befejezèse a húsz éve abbamaradt metróépítésnek. Long overdue, ahogy az angol mondaná.
#9: Igazad van, én emlékeztem rosszul. Utánanéztem, mikor nyíltak metrószakaszok Prágában rendszerváltás után:
1990, 1994, 1998, 1999, 2001, 2004, 2006, 2008, 2015
Ehhez képest nálunk így néz ki a lista:
1990, 2014
Jelenleg amúgy Prágában a D vonalat építik , ami várhatóan 2023-ra készül el. Viszont a metróépítések mellett most kezdtek bele 3 elővárosi villamosvonal építésébe is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!