Téged nem idegesít hogy nincs légkondi a buszokon/metrókon?
Az ember napját ez úgy el tudja b*szni, még ha összességében jó lenne a kedve. Felszállok a csöves buszra, rögtön lever a víz, mert ha kint van 33 fok, akkor bent van 38-40. Felháborító ez a balkáni színvonal. A kedvencem amikor odamegyek a söfőrhöz, hogy be tudná-e kapcsolni a klímát és még ő flegmázik. Amikor kint 30 foknál melegebb van nem is megyek sehova, mert csak felidegel ez a sok sz*r idejétmúlt jármű. A kérdés pedig épp aktuális, mert ma is, holnap is meg holnapután is 30+ fok lesz.
Te hogy védekezel ez ellen? Autó lenne a legjobb megoldás, de egyetemista révén sajnos még nincs.
Itt van olvasgassál, te nagyon okos gyerek. 40 fokos buszokkal utazgass ha neked az jó. Csak minek állsz bele olyanba, akinek ez nem jó?:D Komolyan nevetséges.
1. Hiába pontozol le, attól nem lesz több eszed. A taxis groteszk párhuzamot pont arra hoztam, hogy ahogy neked nem olcsó a taxizás, úgy a közlekedési társaságoknak sem olcsó üzemeltetni a klímát, pláne a buszokon. Tudod, nekik sem fán terem a pénzt, hanem ki kell gazdálkodni. De még egy ilyen egyszerű hasonlat megértéséhez is korlátolt vagy.
2. Az általad linkelt cikkben a légkondi elromlott, tudod ez előfordul az elkényezetettségedből felépített elefántcsonttornyon kívül. Vagy te minden járathoz külön karbantartót, szerelőt akarsz mellékelni, aki a mágikus szerszámával 1 másodperc alatt megjavít mindent? A valóságban előfordulnak üzemhibák, fogd fel, nem arról van szó, hogy a sofőr szándékosan nem járatta a klímát.
3. Szerintem te csak ne szóld le a magyar mérnököket, akiknek európai szintű hírűk van, egyetemi közegekben is, nézzél meg szépen pár versenyeredményt mondjuk. Te gondolom valami bölcsész szakon vagy ennyi ésszel.
4. Szerintem te még a városhatár táblát sem hagytad el soha, nem hogy az országhatárt, úgyhogy ne balkánozzál itt, mert tudod a balkáni országok többségében nincsen olyan, hogy volán busz meg metró. Legalább az internetes keresőt tudnád használni, és utánaolvasnál a dolgoknak, de te még erre se vagy képes.
5. Nekem sem jó a 40 fok és nem is azzal van a baj, hogy ezt megszólod, hanem azzal, hogy a SEMMIRE vered magadat, osztod az észt, mindenkinél okosabb akarsz lenni, közben a tudásod bármilyen releváns témával vagy tudománnyal kapcsolatban ZÉRÓ.
Budapesten töltöm a nyaram, úgyhogy nyilván azt kommentálom amit használok.
Uccsó köszi az értelmes választ, erről pl nem tudtam, ahogy szerintem sokan mások sem.
Engem nem, mert mozog a levegő és valahogy nem olyan rossz a hőérzetem. Az ablakokon meg friss levegő jön be.
Sokkal jobban zavar, ha nagyon gyengén megy egy klíma, de legalább a levegő is áll és elhasznált.
Vagy reggel kint 20 fok van, buszon minden ablak totál bezárva, pár centire sincs kinyitva, fullasztó elhasznált levegő és indokolatlan meleg.
De zavar. Ezért is nem járok már a csöves bkv-val. Miért fizessek ilyen hulladék szolgáltatásért? Undoritó.. inkább autózok.
Jó, én elhiszem, hogy a vidékiek vígan elkocsikáznak, de próbálj már meg reggel 7-8-kor a beállt pesti alsó rakparton, vagy a körúton végigmenni...
BP-en létszükséglet (lenne) a frankó tömegközlekedés, mert autóval halál van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!