Téged nem idegesít hogy nincs légkondi a buszokon/metrókon?
Az ember napját ez úgy el tudja b*szni, még ha összességében jó lenne a kedve. Felszállok a csöves buszra, rögtön lever a víz, mert ha kint van 33 fok, akkor bent van 38-40. Felháborító ez a balkáni színvonal. A kedvencem amikor odamegyek a söfőrhöz, hogy be tudná-e kapcsolni a klímát és még ő flegmázik. Amikor kint 30 foknál melegebb van nem is megyek sehova, mert csak felidegel ez a sok sz*r idejétmúlt jármű. A kérdés pedig épp aktuális, mert ma is, holnap is meg holnapután is 30+ fok lesz.
Te hogy védekezel ez ellen? Autó lenne a legjobb megoldás, de egyetemista révén sajnos még nincs.
Látod, egyel több indok a saját autó fenntartásához...
Az én kocsimban is jó a légkondi.;-)
1. Egyetemistaként igazán bírhatnád a meleget. Vannak idősek, betegek, akiknek ez kb. életveszélyes helyzet. És vannak más, nálad idősebb emberek, akik egész nyáron a tűző napon lapátolják a földet azért, hogy neked legyen villamos a feneked alatt. Ha ők nem sírnak, te se sírjál.
2. Láttál már klímát belülről? Iszonyatosan tudnak rohadni, penészedni. Képzelheted, hogy a több száz busz, villamos klímáját mennyire tartják tisztán (semennyire). Vagy ha tisztán tartanák, akkor mennyi munkaórát jelentene ezt mind évente egyszer-kétszer szétszerelni, átmosni, visszatenni, ellenőrizni (szeretnéd kifizetni?) .
Én inkább izzadok egy kicsit, mint hogy a baktériumos, penészes levegőt szívjam. Ja, megoldás az autó... hadd legyen csak még forróbb és büdösebb a város. Az autóvezetőknek szerinted hány százaléka tisztíttatja ki évente a saját klímáját?
3. A klímaberendezések nélkül tervezett buszok egész elviselhetőek ilyenkor, mert nagy felületű nyitható ablakok + tetőablakok vannak rajtuk. A klimatizált buszokon meg alig van nyitható ablak (mert a sok gyökér úgyis kinyitná akkor is, ha éppen megy a klíma). A klíma viszont sokszor vagy be sincs bekapcsolva, vagy nem bír eléggé hűteni, mert ugye szét van rohadva belülről. Marad a szauna. Sokkal kellemesebb lenne a közlekedés, ha soha, senkinek nem jutott volna eszébe klímát tenni egy buszba sem.
Hogy védekezek ez ellen? Viszek magammal egy üveg vizet, és ha fontosabb helyre megyek, akkor egy váltás inget is.
(Amúgy jártál már a Balkánon? Mert én igen, és azért a "balkáni színvonalú" közlekedésben nem a légkondi hiánya a fő probléma...)
Nem idegesít, mert vonattal járok és azon van légkondi. Városi busszal max. 5-10 percet megyek, annyit meg simán kibírok.
Amúgy városi buszokon nagyon gazdaságtalan a légkondi, mert 100 méterenként megáll és kinyitja az ajtókat. Inkább nagy elhúzható ablakok kellenének, hogy lehessen huzatot csinálni, mint a régi ikarusokon.
A városi buszokon nem véletlenül nincs klíma (csak a sofőrnek), többet fogyaszt és nem ér semmit a gyakori ajtónyitások miatt. Ez hivatalos álláspont.
A metrókon engem nem szokott zavarni, ott kellemes az idő.
A nyugati színvonal sem jobb. New Yorkban folyamatosan beteg voltam mert a metrómegállóban 40 fok, a kocsiban 20 volt.
#8 igen, frusztrált vagyok a csöves BALKÁNI buszoktól és metróktól.:) Te meg mit nem értesz azon, hogy egyetemista vagyok? Valós, hogy majd mindenhova taxival fogok járkálni lol. Na oszd máshol a nem létező eszed.
Többieknek köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!