Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Én voltam a hülye?

Én voltam a hülye?

Figyelt kérdés

Minap történt velem a következő eset:

Mentem lakott területen belül 60 körül, mikor egy nemrég kihelyezett 30-as táblát elhagyva lefékeztem 35-re, erre a mögöttem lévő elkezdett tolni pár centire, majd szlalomozott a sávban és közben mutogatott. Felgyorsítotam 45-re de ugyan úgy jött, majd a feloldótábla után ahol 2 sávossá válik az út, azonnal jobbról megelőzött majd bevágva elém satufékezett többször is, erre én 2x rádudáltam mert ez közúti veszélyeztetés.

Szembe jöttek végig és amúgy is záróvonal van tehát előzni esélye sem lett volna, viszont itt nagyon sokan 70 körül mennek, pedig heti 3-4x traffiznak. Nem szeretnék egy ilyen miatt 100%-os sebességtúllépés miatt fizetni, ha annyira menni akart, akkor megelőzhetett volna jobbról mert ott elfér az útpadkán.

Kamera nem volt mert régi kocsival mentem abba pedig nem teszek, de ezután ez változni fog. Vagy én vagyok a béna hogy be merem tartani azon az 500 méteren a korlátozást?

2019. ápr. 6. 17:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Te annyiban voltál hibás, hogy ha tolni kezdenek, akkor nem gyorsítani kell, hanem lassítani. És közben minden komoly balesetveszély nélkül lehetséges módon meggátolni, hogy megelőzzön.

A rendőrök abszolút nem foglalkoznak az ilyenekkel, csakis a normális és felelősségteljes sofőrök tudják elvenni a kedvüket a veszélyeztetéstől.

2019. ápr. 7. 18:13
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha beleáll a seggedbe akkor se gyorsíts mert a büntetést nem fogja kifizetni helyetted. 30-as táblánál 30-al lehet menni és pont. Tökmindegy miért van kint a sebességkorlátozás. Ha nem tetszik neki előzzön ahogy akar, én lesz@rom ha megbüntetik. Lakotton belül ha megyek 50-el már levillognak, 10-ből 9 autós ökör módra előz mert én olyan köcsög vagyok hogy betartom a szabályt. Hozzáteszem nem áll szándékomban feltartani a forgalmat, ha van lehetőség lehúzódok és nem a belső sávban megyek ha nem muszáj és 50-ig sem 3 hét alatt gyorsítok hogy spóroljak fél deci benzint. Régebben nem érdekelt annyira, de egyszer megbüntettek és pont akkor eléggé fájdalmasan érintett mert másra kellett volna az a pénz. Tanultam a hibámból. Lesz@rom hogy mit mutat a GPS, mekkora a trafi toleranciája, ott az óra a kocsiba, nekem az a mérvadó.
2019. ápr. 8. 16:21
 13/13 anonim ***** válasza:
49%

Miért van az, hogy ezt a mondatot: "Mentem lakott területen belül 60 körül, mikor egy nemrég kihelyezett 30-as táblát elhagyva lefékeztem 35-re" minden második gyök... khmm... okos úgy értelmezi, hogy satufékezett? Hol írt bárki is ilyet? Komolyan, ennyire nem megy az értő olvasás? Ennek az országnak a fele tényleg funkcionális analfabéta?

Kérdező, nyilván nem te voltál a hülye. Máig él a fejemben az a jelenet, amikor friss jogsisként, egyik első vezetéseim alkalmával apámmal együtt mentem valahová. 30-as táblánál lelassítottam 30-ra, erre mögöttem egy nő vadul nekiállt dudálni. A következő pirosnál (ami kb 30 méterre volt), beállt mellénk, apám meg leordította a nő fejéről még a haját is. Jaj, de jó is volt :D

2019. ápr. 8. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!