Szerinted hülye voltam?
Új munkahelyen kezdenék. Az állásinterjún a főnök azt mondta, hogy az utazás, azaz a havi bérlet 86%-át állják, viszont a próbaidő alatt (3 hó) jegyeket kell vennem és annak állják a 68%-át, magyarán bérletet erre az időszakra nem vehetek. Nyilván így sokkal többe kerül nekem az utazás, de mindegy. A szerződésben benne volt, hogy a bérlet 86%-át állják, viszont az nem, hogy a próbaidőre csak jegyeket vehetek és annak állják a 86%-át. Szóltam, hogy szeretném, ha ez is benne lenne, hiszen szóban elhangzott. Addig nem írom alá , majd holnap visszamegyek. Erre HR-es nő (vezető nem volt most ott) húzta a száját, de nem mondott semmit.
Itt minimálbéres állásról van szó és hétvégén is van munka. Az utazás ktg jelen esetben nekem így kb a kétszerese, mintha bérletet vehetnék.Mi van, ha próbaidő alatt a hónap végén kirúgnak, akkor hiába adom oda az összes jegyet, nem fogják kifizetni. Azt mondják, hogy ilyen nem volt a szerződésben. Tudom, hogy ostobaság ilyenen gyanakodni...
Hát, jól tetted, hogy jelezted, ha megígérték, semmiből nem tart beleszerkeszteni a szerződésbe.
Én mondjuk nem rugóztam volna rajta, de nem hiszem, hogy emiatt hátrány érhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!