Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Járdaszigettel ellátott...

Járdaszigettel ellátott gyalogátkelőhelynél, akkor is elsőbbséget kell adni, ha a gyalogos a túlsó járdáról lép le és a megállás hirtelen fékezéssel járna?

Figyelt kérdés
2010. júl. 1. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
egy ismerősöm nem állt meg a vizsgán, ez volt a bukása oka....amúgy nem kellene megállni
2010. júl. 1. 13:14
 2/9 anonim ***** válasza:
Le sem kell lépnie a gyalogosnak, mert meg kell állni ha már ott áll is. Amúgy meg tábla figyelmeztet hogy gyalogosátkelő jön magyarán lassítok hogy ha esetleg van gyalogos biztonságosan meg tudjak állni. De mondom, meg kell állni akkor is ha még nem lépett le
2010. júl. 1. 13:17
 3/9 anonim ***** válasza:
lese kell lépnie! a vicc h nálunk egy bolond nő napi 15 órát áll a zebra előtt. és az egy vizsgaútvonal.
2010. júl. 1. 13:52
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem a kérdező úgy érti, hogy van egy 4 sávos út, középen elválasztva és a gyalogos az út túlsó felén indul el, tehát átbattyog a másik két sávon, majd megáll a járda szigeten. Nem hiszem, hogy már akkor meg kell állni, ha a másik oldalon el akar indulni, ha meg meg kéne az se érdekel.
2010. júl. 1. 18:19
 5/9 anonim ***** válasza:
Szerintem csak akkor kell megállnod ha már középen van és jól láthatóan át is akar menni (már miért is ne akarna) a túloldalra. Persze ha bringa van a segge alatt akkor vissza kell dudálni őt a járda szigetre mert a bringás az már nem gyalogos így nincs is elsöbbsége a gyalogátkelün de jó ha fékkészenlétben vagy mert ők ezt nem tudják.
2010. júl. 1. 21:42
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
bringás gyalogátkelőn gyalogosnak számít ;)
2010. júl. 1. 21:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Bringás nem számít gyalogosnak, csak ha leveszi a seggét és tolja
2010. júl. 1. 22:28
 8/9 A kérdező kommentje:
Tutisnak van igaza! Valóbabn a szituáció szerint 2x2 sávos, járdaszigettel ellátott útról van szó. Én is úgy értelmeztem, hogy a túlsó járdáról lelépő gyalogos, aki még a járdaszigetet sem érte el, nem kell figyelembe vennem, főleg úgy nem, hogy hirtelen fékezéssel járt volna a megállás, pedig mindössze 48 km/h sebességgel mentem. Mindenesetre Téged is érdekelne, ha a rendőr ezért feljelent.
2010. júl. 2. 08:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, a válasz ott van a kresz-ben. Arra is, meg kell-e álni, meg arra is, milyen sebességgel szabad/kell megközelíteni a gyalogos-átkelőhelyet.
2010. júl. 6. 12:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!