Mi a véleményed a tötymörgőkirályokról?
Nincs jogod bírálni őket!
Akár 20-al is mehetek lakott területen belül, ha azt jobbra húzódva teszem!
Nem te fogod megmondani, ki mennyivel mehet.
Zebrával telerakott részen 30-al megyek Audival, mit szólsz hozzá?!
"Akár 20-al is mehetek lakott területen belül, ha azt jobbra húzódva teszem!
Nem te fogod megmondani, ki mennyivel mehet."
Akkor majd jól eléd állok és 5-el fogok előtted menni, mert megtehetem a logikád szerint.
1-es
Jól vagy? Minden rendben? Senkit nem érdekel a kocsid márkája.
Engem zavar ha valaki így vezet, indokolatlanul tartja fel a forgalmat mert béna ahhoz, hogy felvegye a közlekedés ritmusát. Ha nem bízik a vezetési képességeiben akkor tömegközlekedjen, ne veszélyeztessen másokat a bénaságával.
"Le kell őket szorítani vagy lökni, nincs más megoldás, harcolni kell és én is hadban állok ellenük én a kiráj vs óvatos vagy tapasztalatlan vezetők. Eddig 4 évet ültem mindezekért , értetek! Királyokért akik 20km/ miatt képesek vagytok olyan veszélyes dolgokat csinálni mint pl. előzés, és igen 1 perc vagy kettő késésért kanyarba is be meritek vállalni, hősök, gyűjtsünk szoborra."
Ezt a választ vártad, gondolom, tessék, olvasd el még egyszer.
Amúgy meg nem akadályozás ha annyival üegy ami sebességnél képes beláthatóan, közlekedni... ezért nem jár semmi.
Szia(sztok)!
Üdítő látni/olvasni hogy mennyire figyelnek a gépjárművezetők a forgalom így a közlekedés szabályaira és egymásra.(Nem szánom sértésnek ...)
Már a KRESZ "alapjainál" az általános rendelkezések között szerepel a
"Bizalmi elv - minden közlekedő számíthat rá (bízhat abban), hogy mások is megtartják a közlekedés szabályait
úgy kell közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzon, és ne zavarjon. A "bizalmi elv" alkalmazása a biztonságos közlekedés feltétele. A "bizalmi elv" lényege, hogy minden közlekedő ismeri és betartja a közlekedés szabályait.
a bizalmi elv lényeges kivételei:
- aki maga is szabálytalanul közlekedik eredményesen nem hivatkozhat arra, hogy bízott mások szabályos közlekedésében;
- senki sem bízhat abban, hogy a szabályokat mások is megtartják, ha a szabályszegés ténye számára már kellő időben felismerhető. Aki tehát már látja, vagy az "adott forgalmi helyzetben szükséges figyelemmel és elővigyázatossággal" történő közlekedés mellett látnia kellett, hogy a közlekedés egy másik résztvevője megszeg vagy meg fog szegni- valamely szabályt, nem bízhat tovább a másik szabályszerű magatartásában, így abban sem, hogy a másik meg fogja szüntetni a szabályszegést, hanem köteles minden tőle telhetőt, elvárhatót megtenni a veszélyhelyzet megszüntetésére, a baleset elhárítására;
- nem szabad biztosan számítani arra, hogy a közlekedés szabályait olyan személyek is megtartják, akiktől a szabályos magatartás koruk, testi fogyatékosságuk vagy
más ok miatt felismerhetően nem várható el."
Én ugyan Vmax+10 körül szoktam haladni mindenhol, szóval nemigen szoktak engem letolni, de azt baromságnak tartom, hogy az átlagnál lassabban közlekedőket teszik egyesek felelőssé a fokozottabb balesetveszélyért. Holott egyszerűen arról van szó, hogy sokan túlságosan türelmetlenek, vagy rosszul tervezik meg a nenetidejüket és emiatt hajszolják bele magukat veszélyes előzésekbe. Nekem valahogy akkor van csak bajom a tötymörgőkkel, ha késve indulok otthonról... De eszem ágában sincs egy neccesebb előzés után rájuk tolni a felelősséget.
Bárki járhat úgy, hogy tájékozódnia kell, parkolót keres, gyengélkedik a kocsija vagy akár ő maga, az ükanyja meisseni készletét költözteti, nem ért oda a gumishoz téli papucsért, üvölt hátul a gyerek, rosszul lát a dzsuvás fényszóró miatt stb. Ezernyi ok, egy részük méltànyolható - de soha nem tudhatod elsőre, mi a pontos ok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!