Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi két esetben ki lett...

Az alábbi két esetben ki lett volna a hibás, ha nem fékezek bele és karambolozunk?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=NKfjObJzYAA

https://www.youtube.com/watch?v=v8dqTgBXKrg

Ha mégis én jöttem volna ki vétkesnek (amit nem értenék, mert mindkét esetben már bőven bent voltam a kereszteződésben, amikor a másik behajtott) akkor a hasonló incidenseket hogyan lehetne jobban elkerülni?

Lassabban/gyorsabban haladjak a kereszteződésben esetleg más íven menjek?

Kérdésem önfejlesztő célú nem pedig sárdobálás szóval előre is köszönöm az ÉPÍTŐ JELLEGŰ kritikákat/tippeket.

tegnap 20:11
 1/10 A kérdező kommentje:
Kiegészítő infó: Mivel a dashcam-nek elég nagy a látószöge így csalóka lehet az első videó. Úgy tűnik mintha egyszerre hajtanánk be, de ő megtorpant amikor én már behajtottam majd ismét rágyorsított. Na ilyenkor mi a fene van baleset esetén és eleve hogy kell ilyet kivédeni?
tegnap 20:15
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten. Neked volt elsőbbséged, de egyértelműen volt időd tenni a baleset elkerülése érdekében, ami kötelességed. Főleg a másodiknál egyértelműen látszik hogy be fog hajtani, elég mamlasz dolog lett volna nem felkészülni rá.
tegnap 20:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Itt te lennél a hibás, mert meg tudsz állni, ha akarsz. Mellesleg ha nem akarsz ilyen szitukba kerülni, akkor menj lassabban a körforgalomban.
tegnap 20:49
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ahogyan az első írja. A szomszédom egyszer úgy járt, hogy kihajtott a védett útra, és lefulladt, ergo megállt az út közepén, a másik bőven féktávon belül volt, (tehát már álló járműnek számított, ami ugye nem okoz balesetet) de mégis fékezés nélkül mint az ökör DURR telibe az oldalát. Nem akarta elismerni a felelősségét, jött mindenáron, hogy így elsőbbség, úgy elsőbbség, és a rendőr azt mondta neki, hogy "És ha itt egy kidölt fa lett volna, vagy ne adj Isten egy elütött biciklis, annak is nekiment volna csak mert elsőbbsége van?"
tegnap 20:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, hogy sarat dobáljak, de:

1. Egyik helyzet sem volt veszélyes, konkrétan simán befértek előtted.

2. Körforgalomban (is) érdemes defenzíven vezetni, figyelni a többi közlekedőre akik szintén haladni szeretnének. Nem csak nyél gázon tolni neki, mintha nem lenne holnap.

tegnap 21:09
 6/10 A kérdező kommentje:

#5: Nagy látószögű a kamera, picit haloptika jellegű szóval a távolságot eléggé nem adja vissza a videó. Az elsőnél a belefékezés ellenére is kb 1,5 méter volt a távolság mikor végigcsorgott előttem.

Ettől függetlenül elfogadom a tippet, hogy lassabban kell akkor mennem a körforgalomban, viszont akkor meg azért hajt be előttem, mert "az a lúzer tötymörög simán kiférek majd lefékez" szóval 22-es csapdája.

Ezért szoktam inkább a legrövidebb úton elhagyni az egysávos körforgalmakat szinte nyílegyenesen.

tegnap 21:45
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#6 Nem kell a mese a halszem optikáról, ez egyértelműen nem volt veszélyes helyzet.

Leszámítva, hogy nyél gázon szavaiddal élve "szinte nyílegyenesen" akartál keresztülrombolni a körforgalmon. Nem tudom, hogy figyelmetlenségből, vagy kivagyiságból nyomulsz így rá a másik közlekedőre, mindkettő rossz dolog.

Nincs itt 22-es csapdája. Nem kell tötymörögni, sem autóversenyzőset játszani, simán csak oda kell figyelni a többi közlekedőre. Ha behajt eléd, akkor behajt, ettől nem áll fejre a világ.

tegnap 22:24
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Védett úton ütközésnél kétféle eset van: Ha féktávon belül kivágott, akkor ő a hibás, nem adta meg az elsőbbséget. De azonban a szabálytalannak sem szabad szándékosan nekimenni. Pl ha épp lepillantottál a rádióra aztán kiderül: Akár láthattad volna a kiguruló autót, és mégsem tettél meg semmit a baleset elkerülése érdekében. Sajnos hiába van elsőbbséged, meg is kell róla győződni, hogy megadják-e.
ma 08:58
 9/10 anonim ***** válasza:
42%

Alap esetben a másik, mert nem adott elsőbbséget.

De ha van jó ügyvédje, akkor simán rádverik, hogy nem tettél meg mindent a baleset elkerülése érdekében.

Ami igaz is. Az elsőnél konkrétan rá is gyorsítottál, amikor már látszott, hogy ki fog jönni eléd.

"...akkor meg azért hajt be előttem, mert "az a lúzer tötymörög simán kiférek majd lefékez" szóval 22-es csapdája.

Ezért szoktam inkább a legrövidebb úton elhagyni az egysávos körforgalmakat szinte nyílegyenesen."

Tehát ha jól értem, szándékosan agresszíven és balesetveszélyesen vezetsz a körforgalomban, csak hogy nehogy lúzernek nézzenek.

ma 10:18
 10/10 anonim ***** válasza:
76%
Ha az emberek azt a strategiat kovetnek hogy nyilegyenes atrongyolnak a korforgalmon, hogy "a legrovidebb uton elhagyhassak", akkor semmi ertelme nem lenne a korforgalomnak, rakhatnanak oda sima keresztezodest, aztan rongyolgasson mindenki. Lassits le, sorolj be, es masokat is engedj oda. Minden agressziv parasztot jol fel kene pofozni este es reggel.
ma 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!