Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi két esetben ki lett...

Az alábbi két esetben ki lett volna a hibás, ha nem fékezek bele és karambolozunk?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=NKfjObJzYAA

https://www.youtube.com/watch?v=v8dqTgBXKrg

Ha mégis én jöttem volna ki vétkesnek (amit nem értenék, mert mindkét esetben már bőven bent voltam a kereszteződésben, amikor a másik behajtott) akkor a hasonló incidenseket hogyan lehetne jobban elkerülni?

Lassabban/gyorsabban haladjak a kereszteződésben esetleg más íven menjek?

Kérdésem önfejlesztő célú nem pedig sárdobálás szóval előre is köszönöm az ÉPÍTŐ JELLEGŰ kritikákat/tippeket.

jan. 29. 20:11
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Kiegészítő infó: Mivel a dashcam-nek elég nagy a látószöge így csalóka lehet az első videó. Úgy tűnik mintha egyszerre hajtanánk be, de ő megtorpant amikor én már behajtottam majd ismét rágyorsított. Na ilyenkor mi a fene van baleset esetén és eleve hogy kell ilyet kivédeni?
jan. 29. 20:15
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Mindketten. Neked volt elsőbbséged, de egyértelműen volt időd tenni a baleset elkerülése érdekében, ami kötelességed. Főleg a másodiknál egyértelműen látszik hogy be fog hajtani, elég mamlasz dolog lett volna nem felkészülni rá.
jan. 29. 20:18
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Itt te lennél a hibás, mert meg tudsz állni, ha akarsz. Mellesleg ha nem akarsz ilyen szitukba kerülni, akkor menj lassabban a körforgalomban.
jan. 29. 20:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan ahogyan az első írja. A szomszédom egyszer úgy járt, hogy kihajtott a védett útra, és lefulladt, ergo megállt az út közepén, a másik bőven féktávon belül volt, (tehát már álló járműnek számított, ami ugye nem okoz balesetet) de mégis fékezés nélkül mint az ökör DURR telibe az oldalát. Nem akarta elismerni a felelősségét, jött mindenáron, hogy így elsőbbség, úgy elsőbbség, és a rendőr azt mondta neki, hogy "És ha itt egy kidölt fa lett volna, vagy ne adj Isten egy elütött biciklis, annak is nekiment volna csak mert elsőbbsége van?"
jan. 29. 20:55
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem azért, hogy sarat dobáljak, de:

1. Egyik helyzet sem volt veszélyes, konkrétan simán befértek előtted.

2. Körforgalomban (is) érdemes defenzíven vezetni, figyelni a többi közlekedőre akik szintén haladni szeretnének. Nem csak nyél gázon tolni neki, mintha nem lenne holnap.

jan. 29. 21:09
 6/14 A kérdező kommentje:

#5: Nagy látószögű a kamera, picit haloptika jellegű szóval a távolságot eléggé nem adja vissza a videó. Az elsőnél a belefékezés ellenére is kb 1,5 méter volt a távolság mikor végigcsorgott előttem.

Ettől függetlenül elfogadom a tippet, hogy lassabban kell akkor mennem a körforgalomban, viszont akkor meg azért hajt be előttem, mert "az a lúzer tötymörög simán kiférek majd lefékez" szóval 22-es csapdája.

Ezért szoktam inkább a legrövidebb úton elhagyni az egysávos körforgalmakat szinte nyílegyenesen.

jan. 29. 21:45
 7/14 anonim ***** válasza:
88%

#6 Nem kell a mese a halszem optikáról, ez egyértelműen nem volt veszélyes helyzet.

Leszámítva, hogy nyél gázon szavaiddal élve "szinte nyílegyenesen" akartál keresztülrombolni a körforgalmon. Nem tudom, hogy figyelmetlenségből, vagy kivagyiságból nyomulsz így rá a másik közlekedőre, mindkettő rossz dolog.

Nincs itt 22-es csapdája. Nem kell tötymörögni, sem autóversenyzőset játszani, simán csak oda kell figyelni a többi közlekedőre. Ha behajt eléd, akkor behajt, ettől nem áll fejre a világ.

jan. 29. 22:24
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Védett úton ütközésnél kétféle eset van: Ha féktávon belül kivágott, akkor ő a hibás, nem adta meg az elsőbbséget. De azonban a szabálytalannak sem szabad szándékosan nekimenni. Pl ha épp lepillantottál a rádióra aztán kiderül: Akár láthattad volna a kiguruló autót, és mégsem tettél meg semmit a baleset elkerülése érdekében. Sajnos hiába van elsőbbséged, meg is kell róla győződni, hogy megadják-e.
jan. 30. 08:58
 9/14 anonim ***** válasza:
37%

Alap esetben a másik, mert nem adott elsőbbséget.

De ha van jó ügyvédje, akkor simán rádverik, hogy nem tettél meg mindent a baleset elkerülése érdekében.

Ami igaz is. Az elsőnél konkrétan rá is gyorsítottál, amikor már látszott, hogy ki fog jönni eléd.

"...akkor meg azért hajt be előttem, mert "az a lúzer tötymörög simán kiférek majd lefékez" szóval 22-es csapdája.

Ezért szoktam inkább a legrövidebb úton elhagyni az egysávos körforgalmakat szinte nyílegyenesen."

Tehát ha jól értem, szándékosan agresszíven és balesetveszélyesen vezetsz a körforgalomban, csak hogy nehogy lúzernek nézzenek.

jan. 30. 10:18
 10/14 anonim ***** válasza:
82%
Ha az emberek azt a strategiat kovetnek hogy nyilegyenes atrongyolnak a korforgalmon, hogy "a legrovidebb uton elhagyhassak", akkor semmi ertelme nem lenne a korforgalomnak, rakhatnanak oda sima keresztezodest, aztan rongyolgasson mindenki. Lassits le, sorolj be, es masokat is engedj oda. Minden agressziv parasztot jol fel kene pofozni este es reggel.
jan. 30. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!