Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Az alábbi két esetben ki lett...

Az alábbi két esetben ki lett volna a hibás, ha nem fékezek bele és karambolozunk?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=NKfjObJzYAA

https://www.youtube.com/watch?v=v8dqTgBXKrg

Ha mégis én jöttem volna ki vétkesnek (amit nem értenék, mert mindkét esetben már bőven bent voltam a kereszteződésben, amikor a másik behajtott) akkor a hasonló incidenseket hogyan lehetne jobban elkerülni?

Lassabban/gyorsabban haladjak a kereszteződésben esetleg más íven menjek?

Kérdésem önfejlesztő célú nem pedig sárdobálás szóval előre is köszönöm az ÉPÍTŐ JELLEGŰ kritikákat/tippeket.

jan. 29. 20:11
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyik esetben sem volt semmi necces helyzet. te reagálod túl. Sima gázelvétellel kezelhető volt, szó sem volt itt belefékezésről. Egyszerűen működött a cipzár elv. Aki ettől pánikol, meg vészhelyzetet képzeleg, az ne vezessen.

Az elsőbbséged sem sérült. A KRESZ világosan kimondja, hogy az elsőbbséggel rendelkezőt nem lehet kényszeríteni a sebességének vagy irányának HIRTELEN megváltoztatására. Itt hirtelenségről szó sincs, csak egy kis idegbeteg hisztiről.

jan. 30. 17:04
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Előzőhöz hozzátenném, a HIRTELEN azt jelenti, hogy a reagálási lehetőségen belül hirtelen.

Más fórumokon gyakran emlegetik, hogy "hirtelen kellett fékeznie" közben meg azt látod, hogy az illetőnek három munkanapja volt arra, hogy lassítson, mégis utolsó pillanatig várt vele, hogy jól belemászhasson a másik seggébe "oktatásként".

jan. 30. 17:51
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Hasznosak voltak. Megpróbálok ezután tudatosabban közlekedni a kereszteződésben. Azt gondoltam elég, ha minél hamarabb elhagyom és azáltal mindenki gyorsan be is tud sorolni, de lehet türelmetlen vagyok.

Peace!

jan. 30. 19:35
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért az borzasztó hogy ilyenen sirdogálsz.

Javaslom menj ki egy hónapra Nápolyba és rendbe fog jönni az ideg rendszered és a vezetési tudásod is.

febr. 3. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!