Az lenne a kerdesem hogy a parom kocsijával karamboloztam és én voltam a hibás hátulról belementem egy 7 szemyes Bmw be hiaba fekeztem a csúszós úton nem allt meg a kocsi negy kereken csúszott! A hátsó lökhárító sérült neki nem lett nagy a kár?
Komolyan gondolod, hogy a biztosító ilyen átlátszó trükköknek bedől...???
Egy lehetőség van, hogy ne kerüljön kettővel alacsonyabb malusba: ha te kp-ban kifizeted az okozott kárt.
"az emelt biztositast ne keljen vissza fizetni?"
Lehet csak rossz szóhasználat, de nincs mit visszafizetni.
Pontosabban a megállapított KGFB (Kötelező Gépjármű Felelősség Biztosítás) díja változik.
Egy balesetnél 2 fokozattal romlik a MALUS besorolás, a következő biztosítási évben ennek megfelelően magasabb lesz a fizetendő díj.
Aztán eseménymentes évek mulásával javul a besorolás, kevesebb lesz a fizetendő.
Tudomásom szerint biztosító váltással viszi magával a besorolást.
Van fogalmad mennyi egy BMW szerviz óradíja és mennyi az anyagár?
De ha gondolod kifogásolhatod a megállapított helyreállítási díjat, megjegyzem ennek összege nem változtat a Bonus/Malus besoroláson.
"hiaba fekeztem a csúszós úton nem allt meg a kocsi negy kereken csúszott!"😂😂
Nem hiába, csak xarul...
Először is, ha fele ennyit lett volna a javítás, akkor is pont ennyivel sorolnak vissza. A másik, hogy egy új bmw-nél elég könnyű ekkora kárt összehozni.
A harmadik, hogy ha hiába fékeztél nem állt meg az autó, akkor vagy az autó műszaki állapotával van baj, vagy nem az útviszonyoknak megfelelően vezettél.
Oké, csak a hátsó lökhárító. Egy modern BMW tele van mindenféle szenzorokkal a tolatóradaron kívül, szóval lehetséges hogy ekkora a valódi kár.
Nem tudsz semmit tenni, max megegyeztek a tulajjal hogy zsebből zsebbe kifizeted neki a javítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!