Biztonságosabb az autóban anyósülésen bukósisakban, csuklóvédőben, fogvédővel és térdvédőben utazni?
Autó balesetem volt. Nem én vezettem, anyósülésen ültem, ami a legveszélyesebb.Igaz épen szálltam ki az autóból, de az oldal légzsák megsértette a halántékomat, bevérzett. Biztonsági öv megsértett. Fogaimat kellemetlenül gyengének éreztem az ütés miatt 1-2 hétig, ami persze lehet a rágóizmok megrándulása miatt volt, de ennyi erővel fogaim is kitörhettek volna kormánylégzsák miatt.
Kérdéseim:
1. Snowboard bukósisakkal nem sérültem volna meg. Ez okozhat egyéb veszélyes szituációt baleset kapcsán? Vagy tényleg biztonságosabb? Rally versenyzők hogyan védik magukat?
2. Fogvédőt ha berakok, engem nem zavar és akár védhet is. De egy sima éjszakai műanyag fogsín is védett volna, ha lett volna fogásztól. Praktikus lenne csináltatnom? A boxolók hol veszik a sajátjukat?
3. Üvegszilánkoktól akár a csuklóm is sérülhetett volna, ott erek vannak, még ha semmi bajom nincs, szerencsétlen helyzetben ott el is vérezhetek.
Praktikus műanyag csuklóvédőt felraknom?
4. Térd. Ha a térd beütődik a műszerfalba, és ha látszólag nem sérül, attól még hetekre fájhat vagy térdkalács sérülés lehet, az is tök gáz.
Egy sima görkoris térdvédő okos dolog?
5. Biztonsági öv. Ha körbetekertem volna 3-4 cm vastagon anyaggal, nem sértett volna meg. Ez akadályozza a funkciójában? Szerintem nem.
Kiemelném, nem én vezetek soha. Anyósülésen ülök, úgymond számomra nem baj, ha korlátozva vagyok a mozgásokban.
Valamint: nem vagyok paranoiás, de azért mikor 3 országon keresztül megyek Európa autópályáin, és mindenki száguld, én simán telipakolnám magam mindennel.
Lehetőleg olyanok is írjanak, akik autótervezők, mérnökök, és tanultak ilyet. Vagy mentősök. Köszi!
Ne aprózd el. Keress egy jó kovácsot. Csináljon neked egy testhez álló páncélt, kesztyűvel, csizmával, sisakkal.
Kicsit komolyabban:
Az autó veszélyes üzem. Ezt figyelembe kell venni.
Amit én (általában) betartok:
Meleg autóba szállok télen is, hogy ne keljen kabátot vennem. Az 1-2 cm-t jelent, ha ütközés van. Ennyivel kerülnék közelebb a műszerfalhoz.
Nem hiszem, hogy túl kéne pörögni.
Öltözz rendesen. Ne legyenek a zsebedben tollak, csavarhúzók, csavarkulcsok.
A mobilod legyen a tartóban. Ha van az autónak sajátja, akkor ott, ha nem, akkor a tartót tedd a légzsákok hatótávján kívül. (A kormány síkja mögé)
A gyerekeknek ne engedd meg, hogy álljanak a járműben. Legyenek ők is bekötve.
Ha az autó használati utasítása szerint jársz el, akkor a lehetőségekhez képest biztonságban vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!