Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Tehetek-e feljelentést egy...

Tehetek-e feljelentést egy szabálytalanul kanyarodó, elsőbbséget meg nem adó autós ellen, aki majdnem elütött?

Figyelt kérdés
A mai nap folyamán, szegeden bicikliztem párommal, zöld fényjelzést kaptam az átkelőhelyen, körülnéztem, nem jött semmi és elindultam. Mikor majdnem elértem az úttest közepéig egy autó kb 50 Km/h-s sebességgel bekanyarodott arra az útra amin épp átkeltünk. A lélekjelenlétemnek köszönhető egyedül hogy nem történt baleset..
2017. okt. 28. 15:23
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló: Lehetséges hogy igazad van, szerintem sem fogják megbüntetni, csak reménykedek, hogy ennél az egy idióta embernél legalább elérem, hogy még egyszer ne vegye semmibe a közúti jelzéseket és ne kanyarodjon őrültek módjára mások testi épségét veszélyeztetve...
2017. okt. 28. 16:12
 12/36 anonim ***** válasza:
49%
Azért kell feljelenteni hogy kicsit 'megrángassák' Még ha nincs is esélyed nyerni! Kapjon szépen ajánlott levelet idézést és két faxcimbálás közt be kelljen menni a yardra leülni a kispadra és elmesélni a történteket. Ebből valami lerakódik az egybites agyába és talán legközelebb nem fog senkit 'majdnem' sem elütni.
2017. okt. 28. 18:23
 13/36 anonim ***** válasza:
30%

Hogyan is néz ki az a kijelőlt kerékpár átkelőhely?

Csak nem a sárga négyszögekre gondolsz?

Ha igen, alighanem te vagy a hunyó, mert az nem szabályoz elsőbbséget.

Kerékpáros "zebra" nincs!

2017. okt. 28. 19:10
 14/36 A kérdező kommentje:
Utat keresztező kerékpárút, igen, sárga négyszögek. Ami önmagában nem ad elsőbbséget, de a tábla az úton, amerről bekanyarodott, igen. :)
2017. okt. 28. 20:03
 15/36 anonim ***** válasza:
27%
Ott álltál már, vagy a semmiből előbukkanva akartál átmenni előtte?
2017. okt. 28. 20:07
 16/36 A kérdező kommentje:
A gyalogos ha azon az úton kel át, amire az autó bekanyarodik, még ha nem is kijelölt gyalogátkelőhelyen halad át akkor is elsőbbsége van a kanyarodó autóval szemben, nos, a kerékpárosnak ugyanígy, pláne ha kerékpárúton halad át. De még ha nem lett volna elsőbbségem sem kanyarodhatott volna be 50-el...
2017. okt. 28. 20:10
 17/36 A kérdező kommentje:
Ott álltam a piros lámpánál.
2017. okt. 28. 20:11
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Meg tudnád mutatni a pontos helyszínt?
2017. okt. 29. 06:46
 19/36 A kérdező kommentje:
Természetesen. A makkosházi körútról kanyarodott az Orrtutay utcára, amit keresztez a kerékpárút.
2017. nov. 4. 10:26
 20/36 anonim ***** válasza:

Ilyen megmutatásra gondolt a kolléga:

[link]

Szóval, a szemben látható útra kanyarodott a kocsi, és ott a gyalogátkelőhely melletti sárga csíkokon haladtatok ti.

(A sárga csíkokat már nyilván újrafestették 2013 óta.)

2017. nov. 4. 20:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!