Hol lehet feljelenteni valakit, ha rendszeresen szabálytalanul parkol, és ezzel megkerülhetetlen veszélyhelyzetet idéz elő számomra?
ez nem a harmadik kerulet
szerintem tudom merre van
legalabbis nalam ugyanez van detto
Első körben hívd fel az illető figyelmét az általa okozott veszélyhelyzetre és a parkolóra.
Ha ezután is odaáll, akkor tárcsázd a kékeket.
Én így csinálnám:
1. Kiírnám a szélvédójere tett cetlire, hogy mi a gond.
2. Egy hét múlva is kiírnám, de akkor már kilátasba helxezném, hogy bevonom a hatóságokat.
3. Szólnék a közterület felügyeletnek, hogy gond van.
4. Ha nem ugranak rá a problémara, még néhányszor szólnék nekik.
5. Bevonnám a közútkezelőt, hogy fessék fel, mennyi az 5 méter. Na ez már eltartbat egy darabig...
6. Ha nem történik hónapokig semmi, elmennék a képviselőm fogadóórájára és megkérném, csinaljom valamit. Ha többeteket is zavar, memjetek együtt.
Túlkomplikálod a dolgokat.Szerintem egy tégla alapos ráhelyezése a szélvédőre gyorsabb és hatásosabb módszer
A terület kezelőjénél kell jelezned a gondot.
Ez a legtöbb esetben a kerületi önkormányzat és a közteresek intézkednek.
Kiemelt helyeket/utakat lehet, a fővárosiak kezelnek (hogy a 13-ból ne menjünk messze: Lehel, Béke, Váci utak, körút pl) akkor náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!