Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A mozdonyvezetőknek mindent...

A mozdonyvezetőknek mindent szabad?

Figyelt kérdés
Megnéztem egy csomó crash videót és feltűnt, hogy a mozdonyvezetők meg sem próbálják elkerülni az ütközést. Nem értem, nekik csak annyi a kötelességük, hogy a kürtöt meghúzzák és ha nem megy le a sínekről az autó, akkor simán átroboghatnak rajta? Ez rendben van így?

2017. júl. 6. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/71 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2017. júl. 11. 02:07
 42/71 anonim válasza:
29%
Mindent szabad, csak számolni kell a következményekkel is. :D
2017. júl. 25. 15:47
 43/71 A kérdező kommentje:
És mi van a hírekben látott kamionos ütközésnél? Ha megnézitek a felvételt a vonat csak akkor lassul amikor már ütközött, érdekes módon métereken belül(!!) megállt!
2017. júl. 26. 18:23
 44/71 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom kikockáztad a felvételt és úgy nézted mikor áll neki lassulni, arról nem beszélve, hogy a fékhatásnak is ki kell alakulni, harmadszor pedig azt is számold bele ha elkapta, az is rengeteg energiát emészt fel... komolyan ha ennyire.... vagy a fizikához, inkább ne is gondolkodj rajt, sok lesz véletlen.
2017. júl. 26. 19:53
 45/71 anonim ***** válasza:
100%
Persze, a repülő se repült tovább, mikor nekiment az ikertornyoknak...
2017. júl. 26. 20:18
 46/71 A kérdező kommentje:
Nem kocáztam ki, de még a hülye is látja hogy rögtön az ütközés után kezdett csak lassítani. Csak akkor most nem értem mert előzőleg meg bemagyaráztatok nekem hogy fizika, kilométeres féktávolság...
2017. júl. 26. 22:47
 47/71 anonim ***** válasza:
59%

Ez is ez ütközés előtt lasított:

https://www.youtube.com/watch?v=AvyiC4IjdQ4

2017. júl. 26. 23:11
 48/71 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz eldönteni, hogy ennyire nem megy a dolog, vagy direkt teszed az értetlent.

A vonat nem egy autó, itt nem úgy megy, hogy lenyomod a fékpedált és már fékez is... A vonat fékezéséhez alapesetben sűrített levegőt használnak, bár nem olyan egyszerűen, hogy szimplán csak ráengedjük a nyomást a fékekre aztán fékeznek. Mozdonyon és minden kocsin vannak légtartályok, először azokat tölti fel a mozdony, ha ez megtörtént a fővezeték is ugyanakkora nyomásra kerül. Egyszerűen mondva amíg azonos a nyomás a tartályokban és a fővezetékben, addig a tartályokból a levegőt nem engedi a fékekre. Ha csökken a fővezeték nyomása, akkor a tartályokból meg tud indulni a levegő, és ennek a nyomása feszíti a féktuskókat a kerekeknek. Az változó, hogy egy adott kocsin vagy mozdonyon hány fékhenger van.

Na és itt a lényeg, hogy a fővezetékből távozzon a levegő annak kell egy kevés idő, lényegében a fékhatás is folyamatosan épül fel pár másodperc alatt.

Hiába van gyorsféken a mozdony, akkor még kell pár másodperc mire a teljes fékhatás kialakul...

2017. júl. 26. 23:25
 49/71 A kérdező kommentje:
Utolsó: Igen, már megmagyarázták előtted is hogy miért kilométeres a féktávja a vonatnak, de akkor hogy van az hogy a videóban látható :53-nál kezd el fékezni és :59-nél már áll a vonat? És ez alatt ment 2 kocsinyi távot, ami mennyi lehet? 20 méter? Nem lehet hogy arra gondoltam hogy elavult az ismereteket és a mai vonatok már sokkal hatékonyabban fékeznek?
2017. júl. 27. 13:16
 50/71 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom milyen linkelt videóról beszélsz, de ami itt van videó egyikben sem métereken belül állnak meg.

Az elavult ismeretekről annyit, hogy mozdonyvezető vagyok, itt nincs olyan, hogy elavult ismeretek, érdekesen is nézne ki a vasút.

Az meg, hogy videoban mit látsz és mit állapítasz meg még mindig egy olyan dolog, hogy a mi számít az a valóság és a fizika, azt semmi sem veri át.

Lehetne megint végigmenni a kérdésen, de igazából már fárasztó volna ismét.

Fogadd el, hogy fékeznek a vonatok ha eléjük kerül valami, de ezek vonatok, és nem autók / buszok stb.

2017. júl. 27. 14:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!