Miért nem emelik az életképtelen sebességhatárokat?
a gépek reakcióideje gyorsabb az emberénél... ÉÉÉS????
azt a gépet ember irányítja, és amíg ő nem ad utasítást, addig lehet akármilyen precíz a gép.
ha arra gondolsz, hogy önvezető autók... nos, az sem biztosíték egy takarásból kilépő gyalogos biztonságára.
a vasútnál a technológia biztosítja a sebességet?
nem értünk egyet, mert a sebességre az autók is képesek.
a vasútnál csakis az biztosítja, hogy mehetnek azzal a sebességgel, hogy kötött pályán haladva mindenhol megkapják az elsőbbséget, nem kell lassítaniuk.
ha az autóknak is biztosítva lenne a zöldhullám, azoknak sem kéne megállni.
lásd több szintes autópályák.
a közlekedés elve, a gépek technikai háttere nem különbözik olyan sokban, hogy bármit is annak a számlájára lehessen írni. ellenben amint látod, mindennél többet jelent, hogy a vasút nincs akadályoztatva, a többi közlekedési eszköz pedig jelentősen.
és erre nem megoldás a magasabb sebességhatár. akkor is jöni fognak minden irányból, egészen addig, amíg szintben nem tolódnak el a sávok.
ezt próbálták megjeleníteni a Vissza a jövőbe filmben, amikor a repülő autókat ábrázolták.
2015-re vizionálták, nem lett belőle semmi.
Szépen lepontoztatok, pedig nem én találtam ki a korlátozást:
Szóval a versenyzőknek, idegbajosoknak cumi lesz...
Ahhoz, hogy emeljék, előbb be kellene tartani a jelenlegieket.
Amúgy is már emelték, pl. lakott területen több, mint 30%-kal (ugye a megengedett 50km/h esetén kb. 68 km/h-ig semmilyen következményre nem kell számítani). Ahol emberek élnek, ott ez is jóval több a kelleténél.
Az 50/68-at honnan veszed?
Én anno konkrétan rákérdeztem az oktatáson, hogy él-e még a +10% szabály.
Az oktató elég hevesen reagált, hogy honnan vesszük ezt a baromságot, ez 30 éve még így volt, amikor kézi trafival mértek, ami bemozoghatott, nem volt pontos.
De ma már nincs ilyen, és akár 51-ért is büntethetnek az 50-es táblánál.
Szakoktató, aki állítása szerint minden versenyt megnyert, amin elindult.
Belinkelnéd, hogy te honnan veszed mégis az általad írt szabályt?
Itt arról van szó, hogy megbüntethet - elvben - 50 helyett 51 - ért, ha a helyszínen megállít a rendőr.
Ha később küldik ki a büntetést, az objektív felelősség szerint fogják, az meg 65 - től, ami óra szerint olyan 67 - 68 km/h - él.
Él a tolerancia, az oktatókat inkább hagyjuk be van gyepesedve mind és nem vezetni tanítanak meg hanem arra hogy átmenj a vizsgán
Szerintem nem kell emelni a sebességhatárokon mert akkor mindenki még gyorsabban menne és az már nem lenne jó így is magas a tolerancia határ ami részemről bőven jó
Egyébként a legtöbb autós rátesz a sebességre +/- 10-30 km/h pluszban és itt most azokra gondolok akik ésszel és nem eszetlenül csinálják
Én is valamivel gyorsabban megyek mint a megengedett de nem száguldozok
Tehát lakott terület 50-60
Azon kívül 100-110
Autóút 120-130
Autópálya 140-150 ritkán 160
Amúgy a lengyel sebességhatárok nekem tetszenek
A tolerancia az csak jóindulat, egy lehetőség.
De az nem törvény, nem jogszabály.
Engem egy vezess.hu magazin-jellegű oldal nem győzött meg, ez nem hivatalos.
Ha megbüntetek, nem mondhatom, hogy "de hát én a vezess.hu-n így olvastam!"
#15 #19 ne okoskodjál már öreg. Nem büntetnek 51-től, bármennyire is szeretnéd. Hiába írtad be két ízben is a baromságaidat, attól még nem lesz közük a valósághoz.
Úgy tűnik, valahogy sikerült feliratkoznom a Vas megyei rendőrfőkapitányság levelezőlistájára, mert az utóbbi időben több levelet is kaptam tőlük. Idézek belőle, hátha ezt még fel tudod fogni:
Először is egy jogszabályt, hogy honnan büntetnek:
Kéretik az 1. számú mellékletet többször hangosan felolvasni, ameddig a tartalmát teljesen magadévá nem teszed!
Egy mondat a határozatból:
"A sebességmérés hitelesített mérőberendezéssel történt. A bírság alapjául szolgáló sebességtúllépés mértékének megállapításakor az ügyfél számára kedvezően vettem figyelembe a mérőberendezés hibahatárát (100 km/óra sebességig 3 km/óra e felett 3%)"
Ha a pontos értéket vette volna figyelembe, egy sávval feljebb csúsztam volna a büntetési tételnél.
Erről ennyit, ezek a tények. A többi csak a te fantáziádban létezik, szerencsére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!