Mit tettetek volna a helyemben?
Beláthatatlan út kereszteződésbe lassan, araszolva kell begurulni, és ha jön valaki, megállsz, nem zavarod a mozgással, úgy ki tud kerülni, vagy na, nem hát megáll...
A lassításra, megállásra kényszerítés akadályozás, azt indokolt esetben még a KRESZ is megengedi, de a veszélyeztetést mindig tiltja, s amit te műveltél, az bizony veszélyeztetés volt.
A leírtakból az nem derülhetett ki, hogy milyen távol volt tőled az elsőbbséggel rendelkező jármű, de gondolom nem féktávolságon belül gurultál ki elé, ki tudott volna kerülni, legfeljebb lassítani kellett volna.
Ilyen kereszteződések elé szoktak sebességkorlátozást kitenni, ha nincs, akkor be kell jelenteni. Ha meg volt, akkor a furgonos elfelejtette figyelembe venni.
Illetve régebben tükröket is raktak ki, manapság már trombitának néznék őket.
Sajnos tükör nincs, bár indokoltnak tartanám én is.
30-as tábla nekem ki van rakva de mindig inkább megállok 😟 senki nem szereti azt a kereszteződést, bár nem ugyanott, de sogorom is ugyanígy járt pedig ő is már tízen éve vezet. Szerencsére nem történt nála se baj, de ott mondjuk a városba érkezett nagy sebességgel az autó azért nem lehetett időben észrevenni. (Az én esetem megint más, mert szabályosan érkezett bal oldalról az autó, még ha 120-szal is jött, az a főút, szinte senki nem tartja be a 90-et...)
Köszönöm a válaszokat!
És igen, annak van igaza, hogy legközelebb hagyom, hogy kikerüljenek, bár nem legyen meg egyszer ilyen 😟
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!