Mit tettetek volna? Ma hazafele jövet egy motoros szándékosan nem húzódott le -lakott területen kívül, én autóval- emiatt max.60 km sebességre kényszerített a sűrű szembejövő forgalom miatt.
Nem köteles az út legszélén közlekednie, ha padka, vagy hiányos útburkolat, nyomvályus útszél miatt veszélyeztetné a testi épségét.
Ha egy Trabant megy előtted 60-nal, azt is ki kell várnod, míg megelőzheted, attól, hogy a motoros "keskenyebb", ugyanolyan jogú résztvevője a forgalomnak!
Á, nem értitek, vagy nem akarjátok érteni. Szinte a felezővonalon robogott.
Nem vagyok türelmetlen, tülekedő, akarnok vezető. Sok olyan helyzeten vagyok túl, amikor más ügyetlenkedett, figyelmetlen, vagy szabálytalan volt. Ezeket az ember kivédi és a következő pillanatban elfelejti, mert nem voltak szándékosak (rosszindulatúak). De itt egészen más volt a helyzet! Egyszerűen nyilvánvaló volt, hogy szemétkedni akart!!!
Na látjátok, ez egy tipikusan magyar probléma ezzel a sok okoskodással, meg jogi fejtegetéssel. Én Olaszországból írok, úgy hogy kívülről tudom látni a dolgokat, bár a problémát átérzem, mert itt is gyakran ezt csinálják a motorosok, csak egy különbség van, hogy nem röhögnek hozzá.
Szóval itt az a felfogás, hogy mindenki úgy él, úgy halad az úton, ahogy ő jónak látja, ahogy kellemesnek érzi. Ettől nem szokás megsértődni. Senkiben nem merül fel, hogy azért megy a motoros az út közepén, mert ezzel szívatni akar, és a motoros se "élvezi" a helyzetet, csak úgy ott megy. Nincs ebből semmi. Aztán megoldódik a helyzet valahogy. Megelőzöm, ha tudom ha meg nem, akkor dudálok egy picit (na nem olyan indulatosan, mint otthon szoktak), és akkor többnyire félrehúzódik. És ennyi. Hát így is lehetne, de mi nem ilyenek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!