Életszerű az a KRESZ-szabály, hogy hogyha autópályára a gyorsítósávról nem tudsz behajtani a külső sávba, mert nagy a forgalom, akkor ÁLLJ MEG mielőtt leállósáv lesz belőle és álló helyzetből menj be?
Most elképzelem, hogy mennek a kocsik 130-al (vagy többel) a külső sávban, hatalmas a forgalom, jössz szintén 130-al a gyorsítósávban, nem tudsz besorolni és akkor MEGÁLLSZ mielőtt leállósáv lesz belőle. Álló helyzetből hogyan fogsz tudni besorolni egy 130-al száguldó kocsisorba, ráadásul olyan csúcsforgalomban, amiben eleve nem tudtál 130-al besorolni a gyorsítósávból a külső sávba?
Állsz amíg elég ideig nem lesz kocsi a láthatáron hátulról, hogy bepróbálkozz vele, vagy mi?
Én úgy emlékszem, hogy mikor én tanultam a KRESZ-t akkor az volt benne, hogy lassítani kell, átkapcsolni kisebb sebességbe, és HA SZÜKSÉGES akkor meg kell állni.
De, még soha senkit nem láttam, hogy meg kellett volna állnia emiatt.
nagy forgalomban előfordulhat h meg kell állni valóban és elég nagy baromság, bevallom neked, én lazán megyek tovább addig a leállósávban
hát különben soha az életben nem sorolok be
"Utolsó mondatoddal meg is válaszoltad a kérdést."
Igen, de ha pl. pont egy jobbkanyar van az autópályán ott, ahol átváltozik a gyorsítósáv leállósávvá és a kanyar miatt nem látsz el elég messzire hátulra ahhoz, hogy nehogy egy olyan kocsi elé vágj ki, ami 3 másodperc múlva a seggedhez csatlakozik 130-al akkor mi van?
És ha te mész bele ugyanezen okból az előtted a leállósávon állóba, akkor mi van?
Egyébként nincs akkora kanyar, nagy forgalomban nem megy a sor 130-cal és ha a német pályán kivárják, ahol a legtöbb helyen nincs korlátozás, akkor nálunk miért lenne lehetetlen?!.
nem-nem, nem eletszeru, es pontosan ezert ha jol tudom mar az az uj szabaly, hogy olyankor a leallosavon haladsz amig be tudsz sorolni!
nem tudom mikori modositas, de mar alighanem igy van.
Elobbutobb ugyis be tudsz, mert ha folyamatosan nincs egy autonyi hely az autok kozott akkor azt mar dugonak hivjak. Az meg nem 130al szokott menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!