Van valami szabály arra, hogyan kell biciklivel áthaladni főúton?
Figyelt kérdés
A faluból szeretnék átjutni B faluba, de a kettőt keresztezi a 8-as főút. Én mindig le szoktam szállni és úgy tolom át a bicajt, de mások csak simán áttekernek.2017. ápr. 9. 08:44
11/11 anonim válasza:
A 3-asnak újra:
Én se oktatásnak szántam a bemásolást, hanem mert kérted, valóban ha főútvonalon haladsz kerékpárral és bal akarsz befordulni, akkor valóban meg kell állni és úgy áttolni a biciklit.
Ez valószínüleg azért van, mert a bicikliken (alapesetben) nincs tükör, tehát a legbiztonságosabb megoldás a kresz szerinti.
Én értettem elsőre is, hogy a Kérdező egy kereszteződésről beszél.
A Kérdezőnek: A megadott linken található kereszteződésben -ha innen érkezel, ahogy megjelenik- akkor a STOP vonalnál megállva, körültekintés után, miután meggyőződél róla, hogy egyik oldalról sem jön semmi, akkor felülve továbbhajthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!