Hol lehet kérni, hogy tegyenek ki egy táblát?
Van egy jobbkezes kereszteződés a közelünkben. A probléma vele, hogy egy egysávos (Jász utca) és egy kétszer egysávos út (Tahi utca) kereszteződése, és emiatt a Tahi utcán az autók többsége nem áll meg, hiába jön valaki jobbról, és ötpercenként nagy dudálásokat lehet hallani. Baleset szerencsére csak ritkán van, mert a Jász utcáról érkezők számítanak erre.
Mint a képen is látni, csak a haladási irány tábla van kint, és csak onnan lehet sejteni, hogy jobbkezes a kereszteződés, hogy jobbról nincs kitéve elsőbbségadás tábla.
Kinek kellene szólni, hogy tegyenek ki egy egyenrangú utak kereszteződése táblát a nyilak mellé?
Nekem egyértelmű, hogy jobbkezes, tök jól belátható. Amúgy a többi kereszteződében alárendelt az utca, tehát semmi nem indokolja, hogy azt gondolják, hogy védett úton vannak.
Szerintem akik beledurrantanak a kereszteződésbe, azokon az x-es tábla sem segítene. Akkor már inkább egy macisajt a hídhoz.
Amúgy én az önkormányzatot keresném meg ezzel.
Egyébként a macisajt több szempontból is előnyösebb lenne:
- Csak egy tábla kell. Egyenrangú útkereszteződésből kettő kellene.
- Azt mindenki ismeri. (A jobbkézszabályt sajnos nem.)
Semmilyen tábla nem kell.
Amelyik kereszteződésben nincs semmilyen tábla, az alapból jobbkezes. Nem tudom, hogy most hentesek vagy utcaseprők oktatják-e a kreszt, de nekünk annak idején belénk verték a jobbkézszabályt. Ahol semmi sincs kitéve, ott jobbra nézni, mert a jobbról jövőnek elsőbbsége van.
Erre van a kresz, ha az ember abból indulna ki, hogy az autókat képzetlen, sík hülye emberek vezetik, minden sarkon minden irányból karácsonyfa-jellegű táblaerdőt lehetne kitenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!