Kerékpárral behajtani tilos táblát feloldja az út kereszteződés?
Figyelt kérdés
ha egy út szakaszon kivan rakva Kerékpárral behajtani tilos tábla, és utána nem sokkal van egy útkereszteződés azt feloldja a táblát?
És ha mondjuk ki van rakva ez a tábla, de én biciklivel nem az úton hanem mellette lévő kavicsos részen megyek, akkor megbüntethet a rendőr? :D Mert a tábla végül is az útra érvényes h nem mehetek rá. de mellette szerintem mehetek.
2016. aug. 22. 07:43
1/4 Alex Fly válasza:
Feloldja. Különben aki a kereszteződésből hajt rá az útra, minden tiltás nélkül tilosban közlekedne -ami nonszensz.
A második kérdést passzolom...
2/4 anonim válasza:
Ha a "kavicsos rész" az útpadka, akkor arra is vonatkozik a tiltás. Ugyanakkor tolhatod a bringát ott. Ha pedig különálló úttestről van szó, amit kavics borít, akkor nyilván mehetsz rajta.
3/4 anonim válasza:
Így van, a kereszteződés feloldja, és nem mehetsz a padkán sem.
4/4 anonim válasza:
> „Mert a tábla végül is az útra érvényes h nem mehetek rá. de mellette szerintem mehetek.”
Itt összekeverted az utat az úttesttel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!