Lámpás kereszteződés, a balra kanyarodó sávból
szabad-e megfordulni? (egyéb tiltó tábla nincs) Koccantam
a másik fél szerint a kétszeres balrafordulás
egyébként is tilos.
Csak akkor szabad, ha a jelzőlámpán van a balra kanyarodás jelzés mellett még egy megfordulást jelző nyíl is.
2009. febr. 18. 13:17
2/13 anonim válasza:
Nem, hiszen neked van ott valahol egy kötelező haladási irányt jelző tábla, vagy a lámpán egy nyil, vagy legalább egy útburkolati jel, és itt a "kötelező" a kulcsszó.
2009. febr. 18. 13:21
3/13 anonim válasza:
Ha a lámpa telizöld, akkor szerintem lehet megfordulni. Ha balranyíl, akkor nem. A telizöld esetén az lenne az indokom, hogy amit nem tilt a KRESZ, azt engedi.
2009. febr. 18. 13:29
4/13 anonim válasza:
Mindig tedd fel a kérdést magadnak, mikor olyan helyre érsz, ahol kérdés merül fel, hogy aszongya:
TILTJA E VALAMI AZT A TEVÉKENYSÉGET?
Ha nincs se rá utaló útburkolati jel, sem tábla, sem lámpa, sem rendőr, akkor mehet minden...
2009. febr. 18. 13:45
5/13 anonim válasza:
De nem elhanyagolható szempont, hogy kivel koccantál?
A szembejövővel, vagy a tőled bal kéz felé eső és jobbra kanyarodni akaró autóval? Te mentél neki, vagy ő neked? Oldalról, hátulról?
2009. febr. 18. 15:26
6/13 anonim válasza:
13 :45 nek
Mondjuk a jobbkéz szabály betartását se jelzi semmlyen jelzés ,se rendör , vagy útburkolati jel, de attól még nem lehet felülbírálni!
2009. febr. 18. 15:28
7/13 anonim válasza:
Nem azért de lámpás kereszteződésben elvből nem fordulunk meg.
2009. febr. 18. 15:43
8/13 anonim válasza:
15:28 nak.
1.rendőr
2.lámpa
3.tábla
4.útburkolati jel
5.jogszabály
Én így tanultam,és a jobbkézszabály szerintem jogszabály!
Tehát nem kell semminek sem jeleznie.
És a jobbkézszabály szerintem jogszabály.
2009. febr. 18. 16:46
9/13 anonim válasza:
Utolsó sor törlendő.Bocsi!
2009. febr. 18. 16:47
10/13 anonim válasza:
Ha nincs tiltó tábla, elvileg meg lehet fordulni, de úgy, hogy a többi közlekedésben résztvevőt ne veszélyeztesd, ill, nem neked van elsőbbséged, ha a megfordulás közben átcsusszansz a szélső sávba
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!