Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a kapaszkodósáv nem számít...

Ha a kapaszkodósáv nem számít páhuzamos kölekedésnek akkor ha megyek 70 km/h-val a belső sávban (nem kapaszkodósávon) és jönnek mögöttem gyorsabban nem kötelességem elengedni és áttérni a külső sávba (kapaszkodósáv)?

Figyelt kérdés

2017. márc. 4. 22:50
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
74%

"8-as! A kapaszkodósávot nem kell figyelembe a jobbra tartás szempontjából. "

Igaz, de illik.

Például azért is, mert ha egyedül megyek felfelé, viszont lefelé az egy sávon sok autó jön le lassan egy lassú kamion mögött, akkor hadd tudják már megelőzni.

2017. márc. 5. 13:16
 12/15 anonim ***** válasza:
78%
Én nem állok be az ilyenek mögé okítani stroboszkopot játszani ,mert teljesen felesleges dolog. Szépen kimegyek a kapaszkodósávba és 120-al 'felkapaszkodok' a 80-al tötyögő, mellett aztán mire felfogja mi van ,már ott se vagyok.
2017. márc. 5. 18:17
 13/15 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó, ezzel meg az a baj, hogy lakott területen kívül a kutya nem fog nála gyorsabban haladóra számítani a tőle jobbra lévő sávban. Magyarul ha látja, hogy te pirítasz 120-szal és észbe kap, pont bevág eléd a külsőbe, aztán magyarázhatjátok mindketten a bizonyítványt.
2017. márc. 6. 07:53
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az ilyen fogalmatlan vakegerek semmire nem számítanak ,azt se tudják hol vannak ,csak szüttyögnek előre, mint a szemellenzős ló aki elé belógattak egy csokor zabot. Kb akkor veszik észre hogy jobbról megelőztem őket mikor már be is soroltam eléjük. Napi rutinom az ilyenek lehagyása a szélső sávban,legyen az többsávos út vagy ilyen kapaszkodósávos út ,mindegy .Sőt ahol van 3 sáv ,ott szinte mindig a jobb szélső az üres és ott lehet haladni a megengedett sebességgel ,a másik kettő sávban küzdenek a hülyék. A tükörbe benézek utána , és minden alkalommal azt látom ;eszük ágába sincs ezután se lehúzódni, szépen bandukolnak tovább.
2017. márc. 9. 13:35
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

#14: Teljesen igazad van, én 3 sávos autópályán rendszeresen hagyok le a külső sávban megengedett sebességgel haladva a középsőben totyorgókat (a kresz szerint ez nem számít előzésnek, ő nem tartja be a jobbra tartást.

Kapaszkodósávos úton pedig automatikusan kimegyek a kapaszkodósávba, ha valaki belül töketlenkedik, simán lehagyom kívülről (ez sem szabálytalan).

2017. márc. 12. 08:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!