Ha a kapaszkodósáv nem számít páhuzamos kölekedésnek akkor ha megyek 70 km/h-val a belső sávban (nem kapaszkodósávon) és jönnek mögöttem gyorsabban nem kötelességem elengedni és áttérni a külső sávba (kapaszkodósáv)?
Figyelt kérdés
2017. márc. 4. 22:50
11/15 anonim válasza:
"8-as! A kapaszkodósávot nem kell figyelembe a jobbra tartás szempontjából. "
Igaz, de illik.
Például azért is, mert ha egyedül megyek felfelé, viszont lefelé az egy sávon sok autó jön le lassan egy lassú kamion mögött, akkor hadd tudják már megelőzni.
12/15 anonim válasza:
Én nem állok be az ilyenek mögé okítani stroboszkopot játszani ,mert teljesen felesleges dolog. Szépen kimegyek a kapaszkodósávba és 120-al 'felkapaszkodok' a 80-al tötyögő, mellett aztán mire felfogja mi van ,már ott se vagyok.
13/15 anonim válasza:
Utolsó, ezzel meg az a baj, hogy lakott területen kívül a kutya nem fog nála gyorsabban haladóra számítani a tőle jobbra lévő sávban. Magyarul ha látja, hogy te pirítasz 120-szal és észbe kap, pont bevág eléd a külsőbe, aztán magyarázhatjátok mindketten a bizonyítványt.
14/15 anonim válasza:
Az ilyen fogalmatlan vakegerek semmire nem számítanak ,azt se tudják hol vannak ,csak szüttyögnek előre, mint a szemellenzős ló aki elé belógattak egy csokor zabot. Kb akkor veszik észre hogy jobbról megelőztem őket mikor már be is soroltam eléjük. Napi rutinom az ilyenek lehagyása a szélső sávban,legyen az többsávos út vagy ilyen kapaszkodósávos út ,mindegy .Sőt ahol van 3 sáv ,ott szinte mindig a jobb szélső az üres és ott lehet haladni a megengedett sebességgel ,a másik kettő sávban küzdenek a hülyék. A tükörbe benézek utána , és minden alkalommal azt látom ;eszük ágába sincs ezután se lehúzódni, szépen bandukolnak tovább.
15/15 anonim válasza:
#14: Teljesen igazad van, én 3 sávos autópályán rendszeresen hagyok le a külső sávban megengedett sebességgel haladva a középsőben totyorgókat (a kresz szerint ez nem számít előzésnek, ő nem tartja be a jobbra tartást.
Kapaszkodósávos úton pedig automatikusan kimegyek a kapaszkodósávba, ha valaki belül töketlenkedik, simán lehagyom kívülről (ez sem szabálytalan).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!