Nemrég kaptam kézhez a jogsim, nem teljesen világos minden. A motorfék használjam inkább vagy üresbe guruljak?
Visszaváltani gázfröccsel elegáns, sokkal szebb, finomabb lesz az egész, kíméled az egész hajtásláncot (nincsenek hirtelen nagy erők), de elsősorban a kuplung fogja sokkal tovább bírni.
Persze ez kocsifüggő is, vezettem már olyan kocsit, amivel nagyon könnyű eltalálni a szükséges fordulatot, de olyannal is volt már dolgom, amiben az istennek se akart menni.
Ha érdekel a technika, Youtube-on találsz hozzá klassz tutorialokat, Rev Matching néven, az egyik legjobb, amit láttam:
https://www.youtube.com/watch?v=FnXLZg_O1rk
A kérdésre válaszolva:
Amúgy a 4-es válaszíró mondja jól, helytálló az okfejtése. Annyit tennék még hozzá, hogy arra azért figyelj, hogy (benzinesnél legalábbis) ne igazán essen 1500 alá a fordulatszám, nem lesz megfelelő kenése a motornak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!