Az nem baj, ha éjszaka, sötétben nem vezetek olyan bátran, mint nappal?
Nem veszélyesen, és bizonytalanul, hanem, ha mondjuk előttem mennek 40-el inkább megyek lassabban mögötte, mint hogy sötétbe, kivilágítattlan úton elkezdjem előzni.
A trávolságokat nem tudom úgy felmérni, mint nappal.
Tehát az óvatosság, és a lassabban vezetés éjszaka, sötétben nem baj?
Mert így is vannak akik elhúznak mellettem 70-80al.
De én meg úgy látom, hogy éjszaka, sötét, a lámpa nem világít el messzire, szembe világítanak, sok helyen még az út sincs kivilágítva.
Ilyenkor nem baj, ha tényleg lassabban közlekedek?
Nem bátran kell vezetni, hanem
1. biztonságosan
2. határozottan
3. szabályosan
Mindegy, milyen napszak van. Ha 90-es úton mennek előtted 40-el, azt nem hiszem el, hogy sehogy nem tudod előzni.
Lakott helyen (50) meg már nem is nagyon lehet szabályosan előzni.
A mögötte maradással az a baj, hogy így könnyen vonatozás lehet belőle. Nem vállalod be az 1 autó otthagyását. A mögötted jövő menne, de esetleg kettőt már ő sem akar előzni. A harmadiknak meg már túl sok 3 autót egyben előznie.
Ha lehet biztonságosan előzni, akkor tedd meg. Ha nem, akkor várd ki azt, ahol majd megteheted. Ne menj bele veszélyes helyzetekbe, de a mögöttes ballagás fárasztó, s a figyelmet is eltereli. (Lásd: a ködben menős vicc poénja a garázzsal)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!